Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή προ ημερησίας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου. Στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, επιμένουν στο αίτημα για παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια, θέτουν, πλέον, ζήτημα προσφυγής στις κάλπες, ενώ βάζουν «στο κάδρο» και το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα» όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. «Είναι προφανές ότι η επίσημη αφήγηση, πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ισχυρός κρίκος της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να πείσει κανέναν», τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απεδείχθη επικίνδυνη, δεν μπορεί να συνεχίσει να χειρίζεται τις τύχες της χώρας». Και θέτει το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ώστε να τοποθετηθούν όλοι. «Πρωτίστως ο πρωθυπουργός, που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που εν γνώσει του στηρίζει μια κυβέρνηση με εκλεκτικές συγγένειες με το παρακράτος της Ακροδεξιάς», καταλήγει.

Ιδιαίτερα επικριτικός για το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε (ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ): «Το δε ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος έχουν τεράστια ευθύνη, καθώς αποδέχθηκαν σε αυτή την “κολεγιά” τον τόνο να τον δίνουν τα πιο ακροδεξιά στοιχεία της Ν.Δ. Είχε συμφωνήσει και ο ίδιος να είναι ο κ. Μπαλτάκος το νούμερο 2 της κυβέρνησης. Η ήττα αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι πια θέμα δημοκρατίας και πατριωτικό καθήκον».

Στη Σικελία

Ο κ. Τσίπρας, που μετέβη χθες στη Σικελία για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν και του συνδυασμού που κατεβαίνει στην Ιταλία με ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, απαντώντας σε ερώτηση για την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Μια μειοψηφία έχει διαφορετική άποψη για το ευρώ, αλλά το κόμμα μας ως σύνολο θέλει να βλέπει τη χώρα στο ευρώ – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν απειλείται η κοινωνική συνοχή». Επαναλαμβάνει την πρότασή του για ένα ευρωπαϊκό New Deal προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα του χρέους, ενώ για το κατοχικό δάνειο αναφέρει ότι «το τελικό ποσό δεν είναι τόσο σημαντικό. Ακόμη και αν ήταν μόνον ένα ευρώ, θα είχε κάποια συμβολική αξία η εξόφληση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή