Λ. Γρηγοράκος: Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος θα απαντήσουν για την υπόθεση Μπαλτάκου

Λ. Γρηγοράκος: Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος θα απαντήσουν για την υπόθεση Μπαλτάκου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών. Οι εθνικές εκλογές είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Αυτοί θα αποφασίσουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, που επανήλθε στο θέμα προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το τι πραγματικά εννοούσε και να διαψεύσει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης οι ταυτόχρονες εκλογές, εθνικές και ευρωεκλογές.

«Τα δύσκολα τελείωσαν, η κυβέρνηση πέρασε όλους τους κάβους και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. Αυτό εννοούσα. Δεν τίθεται όμως θέμα εκλογών», συμπλήρωσε ο κύριος Γρηγοράκος.

Το θέμα έθεσαν νωρίτερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδωσαν στην κυβέρνηση σκοπιμότητα σχετικά με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές, το οποίο ρυθμίζει θέματα σχετικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, σε περίπτωση ταυτόχρονων εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο κύριος Γρηγοράκος απάντησε ότι καμία σκοπιμότητα δεν υπάρχει, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο είναι ίδιο με αυτό που ισχύει και τώρα και απλά έγινε μεταφορά του στο νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε ότι ο ίδιος αναφέρθηκε σε τετραπλές εκλογές για να της απαντήσει ο κύριος Γρηγοράκος ότι πήρε μια φράση και την απομόνωσε.

Απευθυνόμενος, δε, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα δεχτούν την πρόταση σας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση με τον κύριο Μπαλτάκο και να δούμε αν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε τριπλές εκλογές".

Αφορμή για την παρέμβαση Γρηγοράκου ήταν η συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις Ευρωεκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή