Εκρηκτικό το κλίμα με ανταλλαγή πυρών σε συνεδρίαση της Βουλής

Εκρηκτικό το κλίμα με ανταλλαγή πυρών σε συνεδρίαση της Βουλής

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση αλλά και ένταση της πίεσης του ΠΑΣΟΚ προς την συγκυβερνώσα Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από ακραίες συμπεριφορές, πυροδοτεί η υποκλαπείσα μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Παν. Μπαλτάκου, με τον υπόδικο βουλευτή της Χρ. Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημ. Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του αφενός διαβεβαιώνει για το πολιτικό στίγμα της Ν.Δ. «της μεγάλης παράταξης που είναι διαχρονικά απέναντι στα άκρα… που εμπέδωσε τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό στη χώρα μετά τη Μεταπολίτευση και τοποθέτησε τη χώρα στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης», αφετέρου δε υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν εγγυητές την συνταγματικής τάξης, της πολιτικής σταθερότητας, της πορείας της χώρας στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών» και καλεί άπαντες «να διασφαλίσουμε αυτές τις κατακτήσεις ενωμένοι».

Στη Βουλή, η αντιπαράθεση ήταν οξεία, ακόμη και μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης. «Τις δημοκρατικές ευαισθησίες σας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) να τις δείχνατε όταν είχε μόνιμο στασίδι στα κυβερνητικά όργανα ο κ. Μπαλτάκος για ακροδεξιάς κατεύθυνσης παρεμβάσεις» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παν. Λαφαζάνης, για να δεχθεί την απάντηση του παριστάμενου υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη: «Ταυτίζεστε με τη Χ.Α., το βλέπαμε στις ψηφοφορίες, μαζί πάτε, χεράκι χεράκι». «Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη λάσπη της Χ.Α.; Είδατε το βίντεο; Δεν μιλούσε η Χ.Α., αλλά ο Μπαλτάκος… δεξί χέρι του πρωθυπουργού, άτυπος υπερυπουργός ήταν» επανήλθε ο κ. Λαφαζάνης, διακοπτόμενος αυτή τη φορά από την κ. Σοφία Βούλτεψη. «Το να συνεχίζετε τη συζήτηση είναι πολιτική ιδιοτέλεια, να πλήξετε κυβέρνηση και να στοχοποιήσετε προσωπικά τον πρωθυπουργό», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας τον κ. Μπαλτάκο «μη αξιόπιστο πρόσωπο» και δεχόμενη το σχόλιο της κ. Μαρίας Κόλλια (ΑΝΕΛ): «Μην εκτίθεστε άλλο, κ. Βούλτεψη, μας ακούει ο κόσμος».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε πως «ό,τι ευνοεί ακροδεξιούς θύλακους πρέπει να αποκοπεί εδώ και τώρα… αυτό ζητούμε από τη Ν.Δ.» χωρίς, πάντως, να αποφύγει να επιτεθεί όχι μόνον στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΔΗΜΑΡ («εννιάμισι μήνες μετά ανακάλυψε ότι έφυγε από την κυβέρνηση εξαιτίας του κ. Μπαλτάκου;»). Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, τέλος, υπογράμμισε πως «υπάρχει ανάγκη επίσημων εξηγήσεων, εδώ στη Βουλή. Δεν αρκεί η παραίτηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων».

Χ.Α.: «Απειλεί» με νέα βίντεο

Σε προαναγγελία νέων «αποκαλύψεων» στο προσεχές μέλλον, ανάλογων εκείνης με τη βιντεοσκοπημένη συνάντηση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, προέβη χθες η Χ.Α. διά στόματος Ηλ. Παναγιώταρου στη Βουλή. Με αφορμή τον χαρακτηρισμό «προσωπική ανοησία» που χρησιμοποίησε η κ. Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.) όταν αναφέρθηκε στις ενέργειες του τέως γ.γ. της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. είπε χαρακτηριστικά: «Είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό ως ανοησία. Αυτό το γεγονός να αντιμετωπιστεί ως ανοησία; Ε, τότε ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες».

Σε αντίθεση με την εικόνα σχετικής «αυτοσυγκράτησης» των βουλευτών της Χ.Α. εντός του Κοινοβουλίου από την ημέρα που άρχισε η εισαγγελική έρευνα έως και προχθές, όταν δημοσιοποιήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό από την επίμαχη συνάντηση, χθες άπαντες επανήλθαν στους άκρως προκλητικούς τόνους. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκ των κορυφαίων στελεχών της Χ.Α. όχι μόνο επέλεξε να υπογραμμίσει ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν «το Νο 2 της κυβέρνησης», αλλά και να μιλήσει σε εξαιρετικά οξύ τόνο για τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μπαλτάκος είναι αυτός που πήρε μαζί του ο κ. Σαμαράς στο Αγιον Ορος. Ηταν ο άνθρωπός του». Τέλος, και με αφορμή ερώτηση του κ. Π. Κουκουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ) εάν η ηγεσία της Χ.Α. ήξερε για τις συναντήσεις Κασιδιάρη με τον τέως γ.γ. της κυβέρνησης, ο κ. Παναγιώταρος σημείωσε: «Ολα τα στελέχη της Χ.Α. θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποδείξουμε την αθωότητά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή