«Πόρτα» από Σαμαρά στον Παν. Ψωμιάδη

«Πόρτα» από Σαμαρά στον Παν. Ψωμιάδη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίσημο διαζύγιό του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος, το 2009, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο κ. Ψωμιάδης επεδίωκε να αποκαθαρθεί από δικαστικές εκκρεμότητες και να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο μέσω του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., συναρτώντας από αυτό τη στάση που θα τηρούσε στον εμφύλιο μεταξύ Απ. Τζιτζικώστα και Γ. Ιωαννίδη. Ωστόσο, το αίτημά του να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό απορρίφθηκε, σηματοδοτώντας τη βούληση του κ. Σαμαρά να λάβει αποστάσεις από την πολιτεία Ψωμιάδη. Τον πρώην περιφερειάρχη δέχτηκε, τελικά, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κ. Μπούρας, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης αναγνώρισε, του δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει. Οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση Μπαλτάκου δεν είναι, επίσης, άσχετες με την τελική απόφαση του κ. Σαμαρά καθώς επ’ ουδενί, αυτήν την ώρα, το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν επιθυμεί ένα ακόμη στέλεχος που, κατά το παρελθόν, έχει εκφραστεί θετικά για το νεοναζιστικό κόμμα.

Συνεργασία με Ενωση;

Η επισημοποίηση της ρήξης στις σχέσεις Ν.Δ. – Ψωμιάδη φαίνεται ότι δημιουργεί προϋποθέσεις ενίσχυσής του εκτός Ν.Δ. δεξιού πόλου.

Ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ότι θα είναι ούτως ή άλλως υποψήφιος ευρωβουλευτής και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το τελευταίο διάστημα υπήρξαν διαδοχικές επαφές και με την Ενωση των κ. Β. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη για τη σύμπηξη μετώπου. Τελική συμφωνία δεν έχει υπάρξει, καθώς είναι σαφές ότι ο κ. Ψωμιάδης σταθμίζει τα δεδομένα ενώ και, κατά το παρελθόν, υπαναχώρησε από την υλοποίηση πρωτοβουλιών που είχε προαναγγείλει.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Ενωση επιδιώκει να διευρύνει τις συμμαχίες της, στηρίζοντας «αντάρτικες» υποψηφιότητες, όπως αυτή του κ. Θανάση Γιαννόπουλου για τη Στερεά Ελλάδα, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του οποίου για τον νομό Βοιωτίας θα είναι ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της Ενωσης, Μιχ. Γιαννάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή