Την αντιπολίτευση ενημερώνει ο Αναστασιάδης

Την αντιπολίτευση ενημερώνει ο Αναστασιάδης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην της Χ.Α.) θα ενημερώσει σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το βράδυ, θα προχωρήσει σήμερα το πρωί από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Ηρώων της ΕΟΚΑ στη λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου, πίσω από το Χίλτον. Ο κ. Αναστασιάδης θα δει κατά σειράν τους κ. Π. Καμμένο, Δ. Κουτσούμπα και Φ. Κουβέλη. Στις 18.30 έχει οριστεί συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε έρθει στις 7 Φεβρουαρίου, ενόψει της συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος, στην Αθήνα και είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο για τις επικείμενες εξελίξεις. Τότε δεν είχε συναντηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκε δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Στυλιανίδης, αυτή τη φορά θα ενημερώσει ενδελεχώς τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής Ε.Ε. – Αφρικής, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση εργασίας με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ως θετική εξέλιξη από αυτή τη συνάντηση καταγράφεται ότι ο γ.γ., με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου του, συμφώνησε στην ανάγκη αμοιβαίας εφαρμογής Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, στη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης έδωσε έμφαση στη σημασία ενός αναβαθμισμένου ρόλου της Ε.Ε. στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Κατά τις ίδιες πηγές, ο γ.γ. του ΟΗΕ επέδειξε και γι’ αυτό το σημείο κατανόηση.

Στην πρόσφατη συνάντηση Αναστασιάδη – Ερογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρότεινε ως ΜΟΕ την αποναρκοθέτηση της νήσου, ξεκινώντας από τις ναρκοθετημένες περιοχές στη νεκρή ζώνη. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται κάτι τέτοιο από τους Τουρκοκυπρίους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή