Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Ν. Αναστασιάδη

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Ν. Αναστασιάδη

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μας δόθηκε για μια ακόμη φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις και ο στρατός κατοχής, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο στην πάλη του κυπριακού λαού», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μια Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες. Με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να καθορίζουν ειρηνικά τις ζωές τους και να ζουν αρμονικά για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού και των λαών της περιοχής» τόνισε.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΚΚΕ, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα -εκφράσαμε και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων».

«Έχουμε πείρα και από το παρελθόν, άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, τις εκφράσαμε, θα πρέπει ακόμα πιο στενά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου

«Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης που είχε ως γενικό της γραμματέα έναν γνωστό αντικομμουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και από αυτήν την άποψη σωστά απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βγουν συνολικά συμπεράσματα για το πως λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, πως θρέφει μέσα στους κόλπους του, τον φασισμό και τον ναζισμό» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κληθείς στο περιθώριο των δηλώσεών του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να προβεί σε σχόλιο για την υπόθεση Μπαλτάκου.

«Ο λαός θα πρέπει με την πάλη του να αντιμετωπίσει και τέτοια φαινόμενα, κυρίως όμως δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται, θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να μην περάσει η πόλωση και ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα που εξακολουθούν να σχετίζονται με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, με τις μεγάλες συνέπειες από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν έλθει ήδη και θα συνεχίσουν να έρχονται το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Άρα, η κινητοποίηση, η λαϊκή συμμαχία που πρέπει να οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα, η ισχυροποίηση των δυνάμεων εκείνων που σταθερά και με συνέπεια θα παλεύουν ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα και αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται στο ΚΚΕ και στις δυνάμεις που συμπαρατάσσονται μπροστά στις εκλογικές μάχες με το ΚΚΕ και από αυτήν την άποψη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, αυτή θα είναι μια πραγματικά δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή