Χ. Αθανασίου: «Θα παραιτηθώ αν βρεθεί μία κλήση μου στους ανακριτές»

Χ. Αθανασίου: «Θα παραιτηθώ αν βρεθεί μία κλήση μου στους ανακριτές»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αλλά και της αποχής του από οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών υπεραμύνθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ fm. Ο ίδιος, εμφανώς εκνευρισμένος για τα όσα περί παρεμβάσεων του αποδίδονται, έθεσε στη διάθεση οποιουδήποτε το τηλεφωνικό του απόρρητο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μόνη επικοινωνία που είχε για την υπόθεση ήταν κατά την απουσία του στο εξωτερικό, όταν τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου από την οποία ζήτησε να ενημερωθεί.

«Δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημα με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης… Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου -τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο- με τους ανακριτές, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν τις διώξεις και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στη συνέντευξή του ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων απολογιών βουλευτών της Χρ. Αυγής βρισκόταν στις Βρυξέλλες και επικοινώνησε με την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Γ. Τσάμη προκειμένου να μάθει την εξέλιξη της διαδικασίας. «Είχα δικαίωμα όπως κάθε πολίτης -πολύ περισσότερο ως υπουργός Δικαιοσύνης- να ενημερωθώ. Ποιον δεν ενδιέφερε; Πήρα τηλέφωνο να ενημερωθώ και να ενημερώσω και τον πρωθυπουργό». Η επικοινωνία επαναλήφθηκε στον δεύτερο γύρο των απολογιών και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος του είπε ότι δεν επιθυμεί «καμία ανάμειξη της κυβέρνησης». Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για «προσπάθεια αμφισβήτησης των διαδικασιών», ενώ υποστήριξε ότι θα ήταν αδύνατο να επηρεάσει τους δικαστές. «Εχουν εμπλακεί ένα σωρό δικαστές και εισαγγελείς… Επηρεάσαμε και το Συμβούλιο Εφετών; Και δεκάδες μάρτυρες και θύματα το ίδιο;». Ο υπουργός απαντώντας στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθη: «Κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψηφίσατε τότε παραπομπή και άρση ασυλίας (σ.σ.: για τους κατηγορούμενους βουλευτές της Χ.Α); Δεν είδατε τον φάκελο της δικογραφίας; Ηρατε την ασυλία των ανθρώπων χωρίς να δείτε τα περιστατικά;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή