Νέες απειλές από τον Ηλ. Κασιδιάρη

Νέες απειλές από τον Ηλ. Κασιδιάρη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρισμούς που παραπέμπουν σε κατοχή παράνομου υλικού (προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών) η Χρυσή Αυγή, χθες από τη Βουλή, επιχείρησε διά στόματος Ηλία Κασιδιάρη να γενικεύσει το κύμα απειλών και εκβιασμών σε βάρος του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Ειδικότερα και με το γνωστό προκλητικό ύφος και χρησιμοποιώντας υβριστικό λόγο, επικαλέστηκε υλικό που, όπως υποστηρίζει, καταδεικνύει ότι οι δήθεν πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε βάρος της Χ.Α. έγιναν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό έκανε γνωστό ότι θα επιδιώξει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα.

«Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι φανταστήκατε στην αρχή, όταν ξεκινήσατε αυτή τη διαδικασία ταύτισης της Ν.Δ. με τον νεοναζισμό», σχολίασε απευθυνόμενη στους βουλευτές της αντιπολίτευσης η κ. Σοφία Βούλτεψη, για να προσθέσει: «Αυτά που μόλις ακούσαμε αποδεικνύουν την ανάγκη να είμαστε ενωμένοι».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) τόνισε: «Δεν εκβιαζόμαστε από πολιτικούς νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Τους προκαλούμε να τα δώσουν όλα στη δημοσιότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) υπογράμμισε: «Δεν μπορεί η χώρα να είναι όμηρος εκβιαστικών απειλών. Πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χ.Α. να γίνουν ρυθμιστές». Σε κυβερνητικό επίπεδο και στο πλαίσιο ερώτησης για θέμα της αρμοδιότητάς του, νωρίτερα το πρωί, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυρ. Γεροντόπουλος τόνιζε: «Η Χ.Α. είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται και μια πολιτική αντιμετώπιση». Για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού, να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού, που είναι ο ναζισμός και ο φασισμός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή