Η πολιτική ζωή στη δίνη των υποκλοπών

Η πολιτική ζωή στη δίνη των υποκλοπών

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη των υποκλοπών και των εκβιασμών κινδυνεύει να εγκλωβιστεί η πολιτική ζωή της χώρας, εξέλιξη που εξυπηρετεί τον προφανή στόχο της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί ως δήθεν πολιτικά διωκόμενη και θύμα σκευωρίας. Οι απειλές και τα υπονοούμενα περί ύπαρξης και άλλων «αποκαλύψεων» -προϊόντων μεθόδων υποκόσμου και παράνομων δραστηριοτήτων- είναι προφανές ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό όχι μόνο των πολιτικών αντιπάλων της Χ.Α., αλλά και των ανακριτικών αρχών, καθώς μάλιστα εκδηλώνονται την περίοδο της κορύφωσης της έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της εγκληματικής οργάνωσης.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι δηλητηριώδης με τη διασπορά φημών περί καταγεγραμμένων συνομιλιών της πλειονότητας των βουλευτών, ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ατμόσφαιρα αυτή προκάλεσε χθες τη δημοσιοποίηση είδησης ότι πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Τύπου επειδή υποτίθεται ότι είχε εντοπιστεί κύκλωμα εντός της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Φήμη, που διαψεύστηκε άμεσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Πάντως, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση που δημοσιοποιηθούν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, όπως προαναγγέλλουν βουλευτές της Χ.Α. Οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να παρέμβουν αν δεν υπάρξουν νέα «ντοκουμέντα», με το σκεπτικό ότι πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν οι «φωτοβολίδες» Κασιδιάρη ότι διαθέτουν παρανόμως αποκτηθέν υλικό, όπως βίντεο ή κασέτες, και μετά να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Οποιαδήποτε παρέμβαση πριν εμφανιστούν όσα διατείνονται ότι έχουν στη Χ.Α., τόνιζαν δικαστικές πηγές, θα οδηγούσε σε ατελέσφορες έρευνες, εμπλέκοντας τη Δικαιοσύνη σε «σκοτεινά παιχνίδια της Χ.Α.».

Αλλωστε, εκτιμήσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών για όσα είπε στη Βουλή ο κ. Κασιδιάρης έκαναν λόγο για εμφανή προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει κλίμα και κυρίως να απαξιώσει δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται τη βαριά δικογραφία για την εγκληματική της δράση.

Μάλιστα, ανώτατες δικαστικές πηγές ανέφεραν, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο υπόδικος βουλευτής για συνομιλία του πρωθυπουργού με εισαγγελέα, ότι στοχεύουν στην άμεση διακοπή των δικαστικών ερευνών που βρίσκονται πλέον στην πιο κρίσιμη φάση. Οι ειδικές ανακρίτριες, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν ήδη κατηγορητήρια κατά των εμπλεκομένων βουλευτών της Χ.Α., αγνοώντας την πολιτική αντιπαράθεση και το κλίμα των ημερών.

Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου από βουλευτές και στελέχη της Χ.Α. να εμφανιστούν οι δικαστικοί που χειρίζονται την υπόθεση ως «πολιτικά καθοδηγούμενοι», με μοναδικό στόχο την υποβολή αιτήσεως εξαιρέσεως σε βάρος τους. Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, τότε, όπως ανέφεραν, «οι δικαστικές έρευνες θα σταματήσουν έως ότου τοποθετούν άλλοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί στη θέση τους και οι έρευνες θα μετατεθούν για το καλοκαίρι». Σε περίπτωση όμως που υπάρξουν νέες «αποκαλύψεις» με συνομιλίες κυβερνητικών και άλλων παραγόντων, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να παρέμβουν άμεσα καθώς τότε το θέμα θα είναι άλλης βαρύτητας και θα αφορά τυχόν οργανωμένο σχέδιο παρακολουθήσεων, κάτι που έως τώρα δεν επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή