Καμμένος: Υπήρξε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Καμμένος: Υπήρξε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην εκδοχή της Χρυσής Αυγής, παρά τις σχετικές διαψεύσεις του κ. Τάκη Μπαλτάκου, υιοθέτησαν ξαφνικά από χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, καθώς ο κ. Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «ξεκάθαρο» ότι η κυβέρνηση παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο ίδιος μάλιστα, παρά το γεγονός ότι μέχρι προχθές μιλούσε ακόμη και για «στημένο παιχνίδι της Ν.Δ. και της Χ.Α. για να αποτραπεί μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση», χθες έκανε στροφή 180 μοιρών και ασπάστηκε όλη την επιχειρηματολογία της θυματοποίησης της Χ.Α. «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, υπάρχει πρόβλημα σύγκρουσης των εξουσιών. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κάποιοι από την κυβέρνηση, με την ανοχή του πρωθυπουργού, παρενέβησαν στη δικαστική εξουσία. Κι όταν η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει στη δικαστική εξουσία, έχουμε συνταγματική εκτροπή», είπε.

Στην αλλαγή αυτή της στάσεως του κ. Καμμένου πιθανώς συνέβαλε και η εκτίμηση ότι τα τελευταία γεγονότα ευνοούν δημοσκοπικά τη Χ.Α. σε βάρος πρωτίστως των ΑΝΕΛ. Ετσι άλλωστε εξηγείται και η αποδόμηση που επιχείρησε χθες ο κ. Καμμένος στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Αποδεικνύεται πλέον ότι υπήρχε διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και του ναζιστικού κόμματος και ότι η Χρυσή Αυγή, που εμφανιζόταν ως ένα δήθεν αντισυστημικό κόμμα, επισκεπτόταν τακτικά τον γραμματέα της κυβέρνησης», ανέφερε και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί και με την περίπτωση του γιου του κ. Μπαλτάκου γιατί «δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε ως χώρα της Κεντρικής Αφρικής. Να μπαίνει πολίτης στη Βουλή των Ελλήνων, να δέρνει βουλευτές και εν συνεχεία να βγαίνει με τη συνοδεία του φρουράρχου».

Σαφώς πιο ψύχραιμα αντιμετώπισε το θέμα Μπαλτάκου ο κ. Κουβέλης. Επανέλαβε ότι «οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα» και τόνισε και πάλι ότι δεν αρκεί η παραίτηση του γραμματέα και πως χρειάζονται εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αλλά παράλληλα έκρινε σκόπιμο να σημειώσει ότι τα τελευταία γεγονότα δεν πρέπει να «απενοχοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή». Αφησε έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την ορθότητα των επιλογών και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, την οποία μάλιστα τόνισε και χθες ότι περιβάλλει «με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Το ΚΚΕ

Τέλος, το ΚΚΕ, πέραν των ευθυνών της κυβέρνησης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την «τύχη» του κ. Μπαλτάκου τον οποίο αποκάλεσε «γνωστό αντικομμουνιστή και συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα ωστόσο ο κ. Π. Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη «να βγουν συνολικά συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, πώς θρέφει μέσα στους κόλπους του τον ίδιο τον ναζισμό» και κάλεσε, ως συνηθίζει, τον λαό «με την πάλη του να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομική, καπιταλιστική κρίση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή