Αιφνιδιασμός και δεξιότερα της Ν.Δ.

Αιφνιδιασμός και δεξιότερα της Ν.Δ.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν το περίμενε κανένας από εκείνους που έχουν πάρει θέση στα δεξιά της Δεξιάς. Κι όμως. Οσο η σκόνη της υπόθεσης Μπαλτάκου κατακάθεται, τόσο εδραιώνεται η εκτίμηση ότι η δημοσιοποίηση του πολύκροτου βίντεο δεν συνιστά κίνδυνο μόνο για την κυβερνητική συνοχή, αλλά και για δυνάμεις που ευελπιστούσαν να αυξήσουν την επιρροή τους από πιθανή μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος αντέδρασε άμεσα, προαναγγέλλοντας την πρόθεση του κόμματός του να αναλάβει πρωτοβουλία για συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ολα, ωστόσο, δείχνουν ότι το εγχείρημα θα μείνει στο επίπεδο της ρητορικής, αφού πολύ δύσκολα θα βρεθεί κοινός τόπος με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή των εξελίξεων στο παραπάνω πεδίο, ο κ. Καμμένος ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τις επαφές του για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Στο επιτελείο του προεξοφλούν τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, κάτι που καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο ψηφοδέλτιο. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Καμμένος φέρεται να ρίχνει το βάρος στην προσέγγιση προσώπων που προέρχονται και εκπροσωπούν μεγάλες επαγγελματικές ομάδες και δηλώνουν απέναντι στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στη «δεξιά ελιά» τώρα, η προεκλογική περίοδος θυμίζει κάτι από τα… πολύ παλιά, αφού ελλείψει συστηματικής παρουσίας στα ΜΜΕ αλλά και πόρων, οι πρωταγωνιστές της κίνησης αναζητούν ιδιαίτερους τρόπους για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τις πιο ευφάνταστες ιδέες έχει ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Νικ. Νικολόπουλος, ο οποίος, παρέα με νεολαίους του κόμματός του γυρίζει αυτές τις μέρες την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα με ένα τροχόσπιτο και μοιράζει χιλιάδες φέιγ βολάν.

Ασυμβίβαστο

Στο μεταξύ, η Ενωση προ ημερών ενέκρινε τα πρώτα 21 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου, αλλά οι κ. Ν. Νικολόπουλος και Β. Πολύδωρας έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα να υπερβούν: Mε δεδομένο ότι εντός ολίγου θα περάσει και από την Ολομέλεια το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή, δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι, κάτι που εκτιμούν ότι θα πλήξει καίρια τη δυναμική της πρωτοβουλίας, αφού μαζί με τον κ. Χρ. Ζώη, που είναι πρώην βουλευτής, είναι τα τρία πρόσωπα που αναγνωρίζουν οι πολίτες.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Ενωσης, έπεσε η ιδέα να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια με τις φωτογραφίες των τριών κάτω από την ονομασία του συνδυασμού. «Παλιομοδίτικο, μεν, αποτελεσματικό δε», είπαν κάποιοι. Υπάρχει και άλλη μία ιδέα: Nα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο τα επίθετα Πολύδωρας και Νικολόπουλος, αλλά όχι οι ίδιοι. Να εκπροσωπηθούν, δηλαδή, από πρόσωπα των οικογενειών τους. Ιδωμεν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή