Ερευνα για πιθανά νέα βίντεο της Χρυσής Αυγής διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ερευνα για πιθανά νέα βίντεο της Χρυσής Αυγής διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, μαζί με σχετικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που κάνουν αναφορά για το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου τον σχετικό φάκελο. Με το ίδιο διαβιβαστικό έγγραφο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η τέλεση του αδικήματος της βίας, ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

Επίσης η κ. Κουτζαμάνη ζητάει την ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παράλληλα παρήγγειλε ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία» και προσθέτει ότι «τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας απέστειλε  στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Μάλιστα σε συνοδευτική επιστολή του ανέφερε:«Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή