ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόφωρη διαδικασία και για εν ενεργεία βουλευτές

aytofori-diadikasia-kai-gia-en-energeia-voyleytes-2016247

Την άμεση εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας ακόμα και εις βάρος βουλευτή εν ενεργεία εφόσον κάνει χρήση παρανόμως αποκτηθέντος υλικού ζητεί με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ορμώμενη από την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζητεί, εφόσον υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις με αυτήν της υπόθεσης Μπαλτάκου, να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία, όποιος και να είναι ο εμπλεκόμενος.

«Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω και αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα», αναφέρει η κ. Κουτζαμάνη.

Επιπλέον υλικό

Στην αναφορά του, ο κ. Δένδιας επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της Χρυσής Αυγής και αλλού οπτικοακουστικού υλικού.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ζήτησε τον συσχετισμό με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία  εξετάστηκε  χθες  ως  μάρτυρας ο πρώην γενικός γραμματέας  της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος.

Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 του Π.Κ. που αφορά βία ή απειλή κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος ή άλλης αξιόποινης πράξης. Τέλος, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζητεί την κατεπείγουσα ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα.

Επιστολή Δένδια

Στη επιστολή του προς την κ. Κουτζαμάνη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε τα εξής: «Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω –ενδεικτικά προσκομιζόμενα– δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της Χρυσής Αυγής (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Εκτός της επιστολής, ο κ. Δένδιας απέστειλε στην κ. Κουτζαμάνη και ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από μέλη της Χρυσής Αυγής. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε ότι «οι απειλές της Κουτζαμάνη επιβεβαιώνουν 100% τον Μπαλτάκο», ενώ αποκάλεσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά».