ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια ο συμψηφισμός ΦΠΑ

ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια ο συμψηφισμός ΦΠΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σταγόνα στον ωκεανό» και προσπάθεια της κυβέρνησης «να ρίξει στάχτη στα μάτια» μικρεμπόρων και αυτοαπασχολουμένων χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές του Δημοσίου. Ο Περισσός έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για πολιτική η οποία υπηρετεί την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή, την οξύτατη αντίδραση του Περισσού προκάλεσαν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Περικλή Μουλιανάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανισθούν». Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τις δηλώσεις επιβεβαίωση για το ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μελών του κόμματος και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και αφού έκανε λόγο για «μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους που, με εκτελεστικό όργανο τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, θέλουν να μετατρέψουν το Πέραμα και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε εργασιακό Νταχάου», αναφέρθηκε σε «ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων γι’ αυτές τις εξελίξεις», αλλά και μεγάλη ευθύνη της τοπικής δημοτικής αρχής, που παραχώρησε χώρο στη Χρυσή Αυγή για την εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή