Κουβέλης: Εθνικές εκλογές το 2015

Κουβέλης: Εθνικές εκλογές το 2015

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγους μήνες ζωής προέβλεψε χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης ότι απομένουν στη σημερινή κυβέρνηση, καθώς προεξόφλησε ότι στις αρχές του 2015 δεν θα προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη διαδοχή του κ. Καρ. Παπούλια. Επιπλέον, δε, με κατηγορηματικό πλέον τρόπο απέκλεισε οποιαδήποτε περίπτωση να ξανασυνεργαστεί το επόμενο διάστημα είτε με τον κ. Αντ. Σαμαρά είτε με τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ο διάλογος που είχε χθες στον ΣΚΑΪ με τους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου είναι χαρακτηριστικός. Στην ερώτηση «αν θα ξαναμπαίνατε σε κυβέρνηση Σαμαρά» απάντησε αυθόρμητα «ούτε σε συγκυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο», ενώ και στην παρατήρηση «αν είναι θέμα προσώπων ή πολιτικών» ήταν απόλυτος: «Τα πρόσωπα δεν κινούνται μακριά από την πολιτική» είπε.

Με τα δεδομένα αυτά είναι πια προφανές ότι ο η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την πάγια θέση της ότι «αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι να αλλάξει η κυβέρνηση την πολιτική της», καθώς ο κ. Κουβέλης εμφανώς πια εκτιμά ότι η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι να μεσολαβήσουν εκλογές. Ως προς τη δική του στρατηγική τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση το κόμμα του δεν θα λειτουργήσει ως μπαλαντέρ» και ότι ο στόχος του είναι να εκφράσει «τον χώρο της Κεντροαριστεράς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο».

Κριτική όμως άσκησε και στον κ. Τσίπρα, για τον οποίο, μάλιστα, δεν έκρυψε την απορία του για την επιλογή της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, υπονοώντας ότι εκείνος δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον κ. Πάνο Καμμένο. Κάτι ανάλογο είχε πει, άλλωστε, νωρίτερα με σαφώς πιο άκομψο τρόπο και ο κ. Ανδ. Παπαδόπουλος (Mega) αποκαλώντας τους βουλευτές των ΑΝΕΛ «Χρυσαυγίτες με πολιτικά». Οι φράσεις αυτές, ωστόσο, όχι μόνον δεν έμειναν αναπάντητες, αλλά προκάλεσαν θύελλα χθες στο Διαδίκτυο, καθώς ο κ. Καμμένος επέλεξε να του απαντήσει με σκαιότατο τρόπο επικαλούμενος την προσωπική του ζωή. Τον χαρακτήρισε στο Τwitter «μπουζουκόβιο προικοθήρα πολιτικής κληρονομιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή