Καμίνης: «Μεγάλο ολίσθημα» οι τοποθετήσεις Σπηλιωτόπουλου

Καμίνης: «Μεγάλο ολίσθημα» οι τοποθετήσεις Σπηλιωτόπουλου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας η ανέγερση του τζαμιού, επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει νόμος που προβλέπει την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό, τον οποίο μάλιστα έχει ψηφίσει ο υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ. Αρης Σπηλιωτόπουλος ως βουλευτής και τον υπέγραψε ως υπουργός Παιδείας. «Γιατί “σηκώνουν” τώρα το θέμα, γιατί δεν εξέφρασαν νωρίτερα τις αντιρρήσεις τους για το τζαμί;», αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου, προσθέτοντας ότι στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν ορθόδοξοι τόποι λατρείας. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ταχύτατα η ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών στον εθνικό κορμό και να υπάρξει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική για τους παράνομους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει δηλώσει πως εφόσον εκλεγεί, θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία. Παραδεχόμενος ότι ο ίδιος ψήφισε για την ανέγερσή του, έκανε λόγο για προσωπική άποψη, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα δεν χωράει άλλους μετανάστες». Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αντιπάλου του «μεγάλο ολίσθημα», λέγοντας ότι «προσπαθεί απεγνωσμένα να αναιρέσει τη δήλωσή του» και είπε ότι «είναι θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής να μην αναιρούν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους».

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Σπηλιωτόπουλος χθες χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Καμίνη ανακρίβειες και ψεύδη. «Η θέση μου υπέρ του τοπικού δημοψηφίσματος αφορά αποκλειστικά στη χωροθέτηση του τζαμιού και όχι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Oσοι θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση σε ανύπαρκτα θέματα το κάνουν γιατί θέλουν να εμποδίσουν τον διάλογο επί της ουσίας. Και η ουσία είναι μία: Εάν μπορεί η Αθήνα να αντέξει την ανέγερση του τζαμιού και ό,τι στο μέλλον η λειτουργία του συνεπάγεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή