Κλειστά χαρτιά στις Βρυξέλλες από το «Ποτάμι»

Κλειστά χαρτιά στις Βρυξέλλες από το «Ποτάμι»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη σαφούς οριοθέτησης του πολιτικού πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί μετά τις ευρωεκλογές το «Ποτάμι» εκλαμβάνονται οι επαφές που είχε τις προηγούμενες δύο ημέρες στις Βρυξέλλες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνάντησε τους κ.κ. Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι) και Ρεμπέκα Χαρμς (Πράσινοι), καθώς και αρκετούς ευρωβουλευτές, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν αποφασίστηκε ένταξη σε καμία ευρωομάδα, κάτι που θα συμβεί μετά τις ευρωεκλογές. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν θετικό στις Βρυξέλλες για το «Ποτάμι» και τις θέσεις του.

«Δεν μας ενδιαφέρει ούτε η παγκόσμια επανάσταση ούτε το να βοηθήσουμε τη Γερμανία», δήλωσε χθες (ΣΚΑΪ) ο κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν επιδίωξε επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων της Δεξιάς ή της Αριστεράς. Ως προς την Αριστερά, μάλιστα, αιτιολόγησε την αρνητική επιλογή του λέγοντας ότι στην ομάδα των συγκεκριμένων κομμάτων «συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εναντίον της Ευρώπης». Και επισήμανε πως «εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε την υπόθεση της Ευρώπης, της δίκαιης Ευρώπης». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση ο κ. Σουλτς αποδέχθηκε «ευθύνες της Γερμανίας για όλη αυτή την κατάσταση που περνάει η χώρα», ενώ ο κ. Φερχόφσταντ έκανε λόγο για «αδιέξοδο της λιτότητας, στο οποίο σπρώχνονται οι Ελληνες». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος, κρίνοντάς το «μη εξυπηρετούμενο», ωστόσο περιέγραψε τη συζήτηση περί διαπραγμάτευσης για το συγκεκριμένο θέμα ως ανεδαφική. Τόνισε ότι το χρέος ανήκει πλέον σε κράτη και κοινωνίες που «σε κάποιες περιπτώσεις είναι φτωχότερες στο κατά κεφαλήν εισόδημα» από την Ελλάδα. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι το «Ποτάμι» προετοιμάζει εθνικό σχέδιο δράσης με εννέα επιτροπές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι που θα περιληφθεί στο πρόγραμμα του κόμματος.

Υπέρ του «Ποταμιού» εκφράστηκε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος ο οποίος το περιέγραψε (Βήμα fm) ως «μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους». Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει ως ευρωβουλευτή τον καθηγητή Γ. Γραμματικάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή