Η έκδοση του ομολόγου «διχάζει» τη ΔΗΜΑΡ

Η έκδοση του ομολόγου «διχάζει» τη ΔΗΜΑΡ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό τρόπο υποδέχθηκε και η ΔΗΜΑΡ την επάνοδο της χώρας στις αγορές, αν και μεμονωμένα στελέχη της δεν αρνούνταν ότι μπορεί να αποδειχθεί θετική εξέλιξη για την πορεία της οικονομίας. Επισήμως, όμως, η Αγ. Κωνσταντίνου δεν θέλησε να αφήσει καμία χαραμάδα αισιοδοξίας. «Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να υπακούει σε επικοινωνιακές ασκήσεις, αλλά να εντάσσεται σε μια σαφή και συγκροτημένη στρατηγική διαχείρισης του χρέους, έτσι ώστε να μην αυξάνονται τα επιτόκια αναχρηματοδότησης» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση και εκτίμησε ότι «η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται βεβιασμένα και εξυπηρετεί προτεραιότητες προεκλογικού χαρακτήρα».

Οπως ελέχθη, ωστόσο, το πνεύμα της αμήχανης αυτής ανακοίνωσης ουδόλως υιοθέτησαν κάποια στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου. Για παράδειγμα, ο κ. Ανδ. Παπαδόπουλος είπε (ΑΝΤ1) ότι η χθεσινή εξέλιξη είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα και ένα φως στο τούνελ της χώρας, ενώ σε πλήρη αναντιστοιχία με την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ ήταν και κ. Γρ. Ψαριανός. Μιλώντας στην «Κ» τόνισε ότι δεν θα υιοθετούσε βέβαια τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης που έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα, «αλλά είναι άλλο να επιφυλασσόμαστε π.χ. για το επιτόκιο που θα δανειστεί η χώρα και άλλο να εμφανιζόμαστε για μια ακόμη φορά μίζεροι και καχύποπτοι για μια εξέλιξη που χαιρετίζει ως θετική σύσσωμος ο διεθνής Τύπος». Και επιβεβαιώνοντας την απόφασή του να μη διστάζει να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή, πρόσθεσε ότι η χθεσινή αντίδραση της ΔΗΜΑΡ «συνιστά δυστυχώς μια παραλλαγή των “συριζοκαμμένων”».

Μακράν όλων αυτών υπήρξε χθες και μια πολύ ευχάριστη είδηση για τη ΔΗΜΑΡ. Η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Μαρία Γιαννακάκη, εξελέγη στην πολύ τιμητική θέση της γενικής εισηγήτριας για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή