Πυρά Κουμουτσάκου κατά του Σγουρού

Πυρά Κουμουτσάκου κατά του Σγουρού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κομπόδεμα» αχρησιμοποίητων πόρων χαρακτήρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος το «πολυδιαφημιζόμενο» ταμειακό πλεόνασμα που θα αφήσει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του «180 μοίρες – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» ο κ. Κουμουτσάκος αυτοσυστήθηκε ως κεντροδεξιός μετριοπαθής πολιτικός που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Αττικής.

«Δεν θα μπορούσαν αυτοί οι πόροι να χρησιμοποιηθούν για τη σύναψη ειδικών συμβάσεων με τον ΟΑΣΑ και τα ΚΤΕΛ για τη μετακίνηση ευπαθών ομάδων; Ή για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης των σπιτιών στη δυτική Αττική;» πρότεινε ενδεικτικά ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στα 300 εκατ. πλεόνασμα της Περιφέρειας Αττικής. Ο υποψήφιος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον κ. Σγουρό «παλαιάς κοπής Μαυρογιαλούρο, ο οποίος μάλιστα δεν φαίνεται να ενοχλείται από διάφορους Γκρούεζες». Τόνισε επίσης ότι ο νυν περιφερειάρχης υπερφορτώνει με εντάξεις ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα, το ΠΕΠ Αττικής, το οποίο εμφανίζει ήδη υπερδεσμεύσεις της τάξης του 180%, δεσμεύοντας έτσι τον επόμενο περιφερειάρχη σε συγκεκριμένες παλαιού τύπου λογικές. Οσον αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, η υλοποίηση του οποίου εκκρεμεί για περισσότερο από μια δεκαετία, ανέφερε ότι είναι παρωχημένος και χρειάζεται επικαιροποίηση. Σχολιάζοντας επίσης την υποψηφιότητα της κ. Δούρου τη χαρακτήρισε «υποψηφιότητα κομματικής στόχευσης» που ενδιαφέρεται «να ρίξει την κυβέρνηση» και όχι να λύσει τα προβλήματα των κατοίκων.

Παράλληλα, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ερωτηθείς (STAR) για την υποψηφιότητα του πρόεδρου της Super League και αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Γιάννη Μώραλη για τη δημαρχία του Πειραιά, ανέφερε «στον Πειραιά έχουμε μια καινούργια πρόταση. Εγώ θέλω απλώς να σας πω ότι με τον Γ. Μώραλη γνωριζόμαστε χρόνια, ήμασταν μαζί φαντάροι και πολλά χρόνια γείτονες, οπότε πραγματικά, προσωπικά, του έχω μεγάλη εκτίμηση. Είναι ένα νέο εγχείρημα που θα κριθεί από τους πολίτες». Νωρίτερα, ωστόσο, μιλώντας στο Μega είχε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα στερείται πολιτικών χαρακτηριστικών. «Βλέπουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα να καταρτίζει ψηφοδέλτιο», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή