Αγωνία στη ΔΗΜΑΡ για το ποσοστό

Αγωνία στη ΔΗΜΑΡ για το ποσοστό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 3,5% στοιχειώνει τις τελευταίες ημέρες τη ΔΗΜΑΡ, καθώς τα περισσότερα στελέχη της, χωρίς να το ομολογούν, έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν το κόμμα τους δεν επιτύχει τουλάχιστον αυτό το ποσοστό, οι ευρωεκλογές μπορεί να αποδειχθούν και η τελευταία μάχη του σχήματος του κ. Φ. Κουβέλη. Το 3,5% δεν έχει τεθεί τυχαία ως όριο. Είναι το ποσοστό που –εκτός απίθανου απροόπτου– διασφαλίζει έναν ευρωβουλευτή στη ΔΗΜΑΡ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει μια πολιτική ανάσα στον κ. Κουβέλη, επισκιάζοντας τη σχεδόν προεξοφλημένη, πια, εκλογική πτώση της ΔΗΜΑΡ (στις εκλογές του 2012 είχε λάβει 6,22% και 6,25%).

Ισως όλα τούτα εξηγούν και την εναγώνια προσπάθεια που καταβάλλει το εν λόγω κόμμα για να επιτύχει τον ελάσσονα στόχο του. Ο κ. Κουβέλης ήδη οργώνει την Ελλάδα επιχειρώντας να πείσει, με διαδοχικές ομιλίες και συνεντεύξεις, για την ορθότητα του σχεδίου του. Αν κάτι ωστόσο του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί επικριτές του είναι ότι λείπει στο εγχείρημά του η σαφής πολιτική ταυτότητα. Ο κ. Κουβέλης, ενώ έχει προαναγγείλει ότι θα πειθαναγκάσει για εθνικές εκλογές σε δέκα μήνες, αρνούμενος να συναινέσει στη διαδοχή του κ. Παπούλια, αποφεύγει να διασαφηνίσει αν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εξακολουθεί να επικρίνει για τις ανεδαφικές θέσεις του. Παράλληλα, όμως, έχει αποκλείσει κάθε περίπτωση να ξανασυγκυβερνήσει με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και, επομένως, εύλογα διερωτάται κανείς ποια ακριβώς στόχευση έχει.

Οι συνεργάτες του πάντως πιστεύουν ότι στις ευρωκάλπες η ΔΗΜΑΡ δεν θα δυσκολευθεί να πιάσει το 3,5% χάριν της προσωπικής δημοφιλίας Κουβέλη, η οποία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Την αντίθετη περίπτωση δεν θέλουν καν να τη συζητούν, γνωρίζοντας προφανώς πως θα είναι αδύνατον στον κ. Κουβέλη να μην παραδεχθεί ως εσφαλμένο τον τρόπο που πολιτεύτηκε μπαινοβγαίνοντας στην κυβέρνηση, και κυρίως να μην αναλάβει την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή