Επιλογές ΑΝΕΛ και με κλήρωση

Επιλογές ΑΝΕΛ και με κλήρωση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τους 42 υποψηφίους τους για την Ευρωβουλή ανακοίνωσαν χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, κι αν κάτι συνδέει την ομάδα του κ. Πάνου Καμμένου, είναι ο σθεναρός τρόπος που αντιμάχονται το Μνημόνιο όλα τα πρόσωπα που επέλεξε. Ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ο βουλευτής Νότης Μαριάς, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης και το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά είναι μερικά από τα γνωστά ονόματα που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, ενώ η έκπληξη που προέταξε ο κ. Πάνος Καμμένος είναι η συνεργασία του με τον εμπνευστή της «Πυρίκαυστης Ελλάδας», κ. Κώστα Ζουράρι, και με τον πρόεδρο μιας ανάλογης κίνησης, της «Αμεσης Δημοκρατίας», κ. Γ. Κόκκα.

Αν κάτι ωστόσο πραγματικά αιφνιδίασε όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση των υποψηφίων, ήταν η αποκάλυψη του κ. Καμμένου ότι περίπου το 1/3 ανεδείχθη διά κληρώσεως! Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφού επελέγησαν τα πρώτα 27 ονόματα βάσει των σπουδών, των εμπειριών τους και της γεωγραφικής προέλευσής τους (για να εκπροσωπείται κατά το δυνατόν όλη η χώρα), στη συνέχεια έγινε κλήρωση 15 στελεχών από περίπου 580 πρόσωπα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αιτιολογώντας τον παράδοξο αυτό τρόπο ανάδειξης, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η κληρωτή Δημοκρατία υπήρχε από την αρχαία Ελλάδα και είναι μια μορφή άμεσης Δημοκρατίας» και δήλωσε συγκλονισμένος από τα βιογραφικά των ανθρώπων μεταξύ των οποίων έγινε η κλήρωση.

Το σύνθημα, τέλος, που θα συνοδεύσει την προεκλογική καμπάνια των ΑΝΕΛ θα είναι «Οχι στην Ευρώπη των τραπεζών – Ναι στην Ευρώπη των λαών» και ο κ. Καμμένος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το σύνθημα επελέγη, είπε ότι το κίνημά του αντιμάχεται και τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές παρατάξεις, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Δημοκράτες, «καθώς αμφότερες επιθυμούν τον μετασχηματισμό της Ε.Ε. σε μία ομοσπονδία, στην υποστολή των σημαιών, στην υποστολή των πολιτισμών, στην υποστολή της Ιστορίας, στην ισοπέδωση. Σε αυτήν την Ευρώπη οι ΑΝΕΛ λέμε όχι», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή