ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής

paraitithike-o-pantelis-kapsis-2017547

Την παραίτησή του από υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Παντελής Καψής.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, «δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης, και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της».

Στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καψής αναφέρει πως «η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της, με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Αμέσως μετά, εντός του Μαΐου προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας».

Παράλληλα, σημειώνει πως «η υπόθεση μιας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας, τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα. Με αυτή την έννοια, είναι ένας αγώνας διαρκής που μας αφορά όλους».