Υπό όρους η συνεργασία ΔΗΜΑΡ με Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ

Υπό όρους η συνεργασία ΔΗΜΑΡ με Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να επανέλθει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είτε με κορμό τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ως μελλοντικό του στόχο ο κ. Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας την πλήρη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του. Τούτη τη φορά, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα δώσουν μια βάσιμη ελπίδα ανάκαμψης και βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους».

Η αποσαφήνιση της μελλοντικής κυβερνητικής στόχευσης της ΔΗΜΑΡ δεν έγινε τυχαία από τον κ. Κουβέλη. Η κεντρική κριτική που του ασκείται είναι ότι τον τελευταίο καιρό πολιτεύεται επιδιώκοντας να παραμείνει «στα βολικά έδρανα της αντιπολίτευσης», όπως και ο ίδιος τα αποκαλούσε απαξιωτικά στο παρελθόν. Γι’ αυτό, άλλωστε, θέλησε να περιγράψει πλέον τους «προοδευτικούς όρους» που θέτει ως προϋπόθεση για να επανακάμψει σε μια συγκυβέρνηση. Μεταξύ άλλων μίλησε για την ανάγκη μιας δεσμευτικής συμφωνίας επενδυτικού χαρακτήρα που θα μειώσει την ανεργία κατά 10% σε τρία χρόνια, την άμεση χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών και την άμεση αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με την αναβάθμιση των υποστηρικτικών μηχανισμών του κράτους προς τις επιχειρήσεις.

Επί της ουσίας, στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών, αυτό στο οποίο μοιάζει να προσβλέπει ο κ. Κουβέλης είναι να θυμίσει στους δυνάμει ψηφοφόρους του τους λόγους για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ ψηφίστηκε και το 2012, υποσχόμενη μια «διαφορετική λύση». Οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι ευνοϊκές για την Αγ. Κωνσταντίνου. Ακόμη και οι ευνοϊκότερες για εκείνη μόλις μετά βίας την εμφανίζουν να επιτυγχάνει οριακά τον ελάσσονα στόχο της. Δηλαδή ένα 3,5%, που θα της διασφαλίσει την εκλογή έστω ενός ευρωβουλευτή. Ισως γι’ αυτό ο κ. Κουβέλης θέλησε να παραδεχθεί στην ομιλία του ότι «δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς, αλλά τις πολιτικές με τις οποίες συμπράττουμε». Και γι’ αυτό ζήτησε από τους πολίτες να κρατήσουν ισχυρή τη ΔΗΜΑΡ. «Τόσο ισχυρή, που να μη μπορούν χωρίς εμάς»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή