Αίτημα για άρση ασυλίας Κασιδιάρη, Ματθαιόπουλου

Αίτημα για άρση ασυλίας Κασιδιάρη, Ματθαιόπουλου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε χθες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα με την κατηγορία της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας, σε βαθμό κακουργήματος. Η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στο Κοινοβούλιο προκειμένου εκείνο να αποφανθεί για το αν τελικά αρθεί η ασυλία του βουλευτή. Το αίτημα αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση από τον κ. Κασιδιάρη της συνομιλίας που είχε κάνει ο ίδιος με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Την ίδια ώρα, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος διαβιβάστηκε στη Βουλή και η δικογραφία που αφορά τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, επίσης με το αίτημα της άρσης βουλευτικής ασυλίας. Η κατηγορία σε αυτήν την περίπτωση αφορά ληστεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος φέρεται μαζί με άλλα άτομα να αφαίρεσε τσαντάκι με προσωπικά είδη από πολίτη ύστερα από επεισόδιο τον Αύγουστο του 2005 στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. Ο βουλευτής φέρεται μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άτομα να είχαν διαπληκτισμό με αλλοδαπό και στη συνέχεια να επιτέθηκαν σε Ελληνα πολίτη, ο οποίος αντέδρασε για την παρενόχληση του αλλοδαπού. Οι δράστες φέρονται να χτύπησαν τον Ελληνα, να τον έριξαν στο έδαφος και να έσπασαν ένα μπουκάλι δίπλα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Υστερα φέρονται να πήραν το τσαντάκι του που περιείχε έγγραφα και προσωπικά του αντικείμενα. Η δίκη έπρεπε να γίνει πέρυσι, αλλά αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου 2014 εξαιτίας του κωλύματος της βουλευτικής ασυλίας Ματθαιόπουλου. Γι’ αυτό οι Αρχές έχουν εισαγάγει το αίτημα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Ο βουλευτής, ωστόσο, φέρεται να έχει ζητήσει να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να παρευρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αποδείξω την αθωότητά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή