Ακροβασίες ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα

Ακροβασίες ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, αλλά και να αποσαφηνισθούν τα όποια αντιφατικά μηνύματα εκπορεύθηκαν. Χθες, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε για τις διαφορετικές απόψεις (ρ/σ ΒΗΜΑ fm) ότι «με εγνωσμένες τις διαφωνίες αυτές, το κόμμα μας πήγε από το 4% στο 17%». Για την πρόταση για δημοψήφισμα είπε ότι αυτό θα γίνει εάν η διαπραγμάτευση δεν εξελιχθεί κατά το ευκταίο και δεν θα μπει ως ερώτημα η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά η συμφωνία με τους εταίρους που θα πέσει στο τραπέζι. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των υπόλοιπων οκτώ ονομάτων που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για πρόσωπα που θα συμβολίζουν διεύρυνση και συνεργασίες, που θα προέρχονται, δηλαδή, από τους αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ, από την «Κοινωνική Συμφωνία» της κ. Λούκας Κατσέλη, αλλά και την «Κοινωνία Πρώτα» του κ. Οδυσσέα Βουδούρη. Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθούν οι διεργασίες ανάμεσα στην πλειοψηφία και την εσωκομματική αντιπολίτευση, που επιμένει να διατυπώνει σθεναρή αντίσταση σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι δεν προσδίδει κάτι νέο, της κ. Μυρσίνης Ζορμπά, για την οποία θεωρούν ότι ταυτίστηκε με την εποχή Σημίτη χωρίς να έχει δώσει κάποιο δείγμα διαφοροποίησης στη συνέχεια, αλλά και του κ. Κρίτωνα Αρσένη, του οποίου την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν πολύ πρόσφατη.

Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση για τις ευρωεκλογές επικεντρώνοντας προσωπικά στον κ. Αντ. Σαμαρά. Ετσι, χθες, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση των υποψηφίων της Ν.Δ., το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «προσπαθεί να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ζει ο ελληνικός λαός», προσθέτοντας ότι «τώρα πλέον δεν μπορείτε να κρυφθείτε, ο λαός σάς έμαθε και σας περιμένει στις 25 Μάη». Ο εκπρόσωπος του κόμματος, δε, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά (ΣΚΑΪ) «ακροδεξιό επικεφαλής της Ν.Δ.».

Περί Δικαιοσύνης

Εν τω μεταξύ, χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά αποδεκατισμένη, ενώ ανέφερε ότι «συστηματικές πράξεις και παραλείψεις όχι απλώς αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά στοιχειοθετούν και κυβερνητικό δόλο με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη». Κατήγγειλε, δε, ότι δεν δίνονται αντίγραφα δικογραφιών κατά μελών κυβερνήσεων στους βουλευτές που τα ζητούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή