Παρουσία Αρβανιτόπουλου ο συνδυασμός Μώραλη

Παρουσία Αρβανιτόπουλου ο συνδυασμός Μώραλη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλυδωνισμούς στη νυν δημοτική αρχή αλλά και στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η υποψηφιότητα του κ. Γ. Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά. Παρά το γεγονός ότι πίσω από τη γραμμή περί «μη χρισμάτων» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγουν κάθε επίσημο σχόλιο, η χθεσινή παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο κ. Αρβανιτόπουλος, που εκλέγεται στην Α΄ Πειραιά, εφέρετο, σύμφωνα με κάποια σενάρια, να ενδιαφέρεται ακόμη και ο ίδιος για τη διεκδίκηση του δήμου, εκμεταλλευόμενος τη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του επίσημου Ολυμπιακού και του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν ευδοκίμησε, ο κ. Μιχαλολιάκος παρέμεινε στην κούρσα και διεκδικεί μια δεύτερη θητεία.

Στη χθεσινή, πάντως, παρουσίαση του νέου δημοτικού συνδυασμού «Ο Πειραιάς Νικητής» υπό τον κ. Μώραλη, το «παρών» έδωσαν η παρούσα και η προηγούμενη ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (οι κ. Ευ. Μαρινάκης και κ. Π. Κόκκαλης θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι), παρευρέθη ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ τη στήριξή τους έδωσαν πρώην δήμαρχοι της πόλης όπως οι κ. Ανδ. Ανδριανόπουλος και Χρ. Αγραπίδης, ο πρώην βουλευτής Π. Μαντούβαλος, ο οποίος είχε ανεπιτυχώς διεκδικήσει τον δήμο το 2010, εν ενεργεία και βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ κ.ά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε χθες (ΣΚΑΪ) πως «οι πολίτες του Ολυμπιακού δεν ανήκουν στον εκάστοτε πρόεδρο της ομάδας, αλλιώς θα τους είχε πάρει ο Κοσκωτάς μαζί του και θα είχε φύγει». Προσέθεσε, δε, πως «ορισμένοι μπερδεύουν τους θεσμούς. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν αγοράζονται». Πάντως, η παρουσία του κ. Αρβανιτόπουλου στη χθεσινή επίσημη πρώτη του κ. Μώραλη προκάλεσε και το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε: «Αραγε ποιον στηρίζει η Ν.Δ.; Τον κ. Μιχαλολιάκο που χαίρει της επίσημης στήριξης Σαμαρά ή τον κ. Μώραλη; Τελικά πόσες συνιστώσες έχει η Ν.Δ.;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή