Στ. Θεοδωράκης: Mε 3% και 5% πας σπίτι σου

Στ. Θεοδωράκης: Mε 3% και 5% πας σπίτι σου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα επιτρέψει στο «Ποτάμι» να καταγραφεί ως η τρίτη πολιτική δύναμη, προέβλεψε ότι θα συγκεντρώσει το κόμμα του στις ευρωεκλογές ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν αυτές οι προσδοκίες, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ήταν σαφής, καθώς, όπως είπε (Mega), «με 3% και 5% πας σπίτι σου». Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε, εκ νέου, υπέρ της μείωσης του ύψους της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, υπερασπίστηκε την τακτική χρηματοδότησης της καμπάνιας του «Ποταμιού» από εισφορές, σε αντίθεση με τα κόμματα που, όπως δήλωσε, χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος με περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ, ενώ δανείστηκαν και περί τα 300 εκατ. στη δεκαετία 2000-2010. Ο κ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Ν. Δήμου περί του υψηλού κόστους της αεροπορικής μεταφοράς του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα, τόνισε ότι δεν πρόκειται για στέλεχος ή υποψήφιο του «Ποταμιού», ωστόσο υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να μιλάει για τα θέματα τα οποία επιλέγει. Και επισήμανε πως «δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα».

Τόνισε, δε, εμμέσως πλην σαφώς, την άποψή του ότι οι κυβερνήσεις στο εξής θα πρέπει να στηρίζονται σε πολυκομματικές συνεργασίες. «Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση του 51%», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι θεωρεί πως το «Ποτάμι» μπορεί να κυβερνήσει. Επίσης, αρνήθηκε την κριτική που του ασκείται περί «αναχώματος» στο κόμμα του κ. Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «το “Ποτάμι” είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που παίρνει και από τη Νέα Δημοκρατία, παίρνει και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή