Κριτική από Κουβέλη σε Κουμουνδούρου, Ελιά, Ποτάμι

Κριτική από Κουβέλη σε Κουμουνδούρου, Ελιά, Ποτάμι

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σάλπισμα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή ήταν το καλύτερο προεκλογικό δώρο στον κ. Σαμαρά»!

Με τη δηκτική αυτή φράση σχολίασε χθες (στην «Ημερησία») ο κ. Φώτης Κουβέλης όσα συμβαίνουν στο κόμμα του κ. Αλ. Τσίπρα. Καίτοι, μάλιστα, δεν το συνηθίζει, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν ακόμη και ειρωνικός για κάποιους από τους πάλαι ποτέ συντρόφους του. Αντιπαραβάλλοντας τη φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με τους οπαδούς της ακραίας «Λαφαζανικής λογικής», είπε για τους τελευταίους ότι λόγω των «ανεδαφικών δογματισμών τους» εξακολουθούν να «αναζητούν τους… παραδείσους του απομονωτισμού»!

Η σκληρή αυτή κριτική του κ. Κουβέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι άσχετη ασφαλώς με την προσπάθειά του να προσεγγίσει εκ νέου τη μετριοπαθή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους που εκτιμά ότι απευθύνονται και τα δύο κόμματα.

Την ίδια τακτική άλλωστε έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα και έναντι της Ελιάς, επιχειρώντας να ταυτίσει πλήρως τον κ. Ευ. Βενιζέλο με τη Ν.Δ. «Η Ελιά αναζητά, υποτίθεται, την κεντροαριστερά του μέλλοντος, την ίδια ώρα που αποδέχεται τον συντηρητισμό του παρόντος και τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές της Ν.Δ.» απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουβέλης, ενώ ανάλογη κριτική άσκησε και στο Ποτάμι. «Η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς δεν πρόκειται να γίνει με πρώτη ύλη ούτε την προγραμματική ασάφεια ούτε την πολιτική σύγχυση» ήταν το απαξιωτικό του σχόλιο για τον κ. Στ. Θεοδωράκη, τον οποίο μάλιστα κατέταξε στο μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων και όχι στις δυνάμεις του προοδευτικού και αυτόνομου πόλου που επιχειρεί ο ίδιος να διαμορφώσει.

Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό και στόχο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιδιώκει εσχάτως να καταδείξει ότι εν αντιθέσει με την Ελιά και το Ποτάμι, το κόμμα του θέτει ήδη πολύ συγκεκριμένους όρους για μια μελλοντική συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σε όλες τις τελευταίες του ομιλίες τονίζει την ανάγκη να υπάρξει δέσμευση όλων των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία για ένα επενδυτικό σχέδιο που θα μειώσει την ανεργία κατά 10% την προσεχή τριετία, να μειωθεί δραστικά το κόστος δανεισμού κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως να συμφωνηθεί μια δικαιότερη φορολογική μεταρρύθμιση.

Οριακά στο 3%

Παρά ωστόσο την εμφανή προσπάθεια του κ. Κουβέλη να διαφοροποιηθεί στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας, όλες οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να τον εμφανίζουν οριακά να λαμβάνει το 3% στις ευρωεκλογές και ως εκ τούτου να μην είναι βέβαιο αν θα εκλέξει ούτε τον έναν ευρωβουλευτή που διεκδικεί. Από την πλευρά τους ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη δεν μοιάζουν απαισιόδοξοι. Ποντάρουν στο ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων και εκτιμούν ότι η προσωπική δημοτικότητα του κ. Κουβέλη θα αποδειχθεί στο τέλος σωτήρια για τη ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή