Ισορροπίες αναζητεί το ΠΑΣΟΚ

Ισορροπίες αναζητεί το ΠΑΣΟΚ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ της ανάγκης για στήριξη της κυβέρνησης και των εντεινόμενων ενδοκομματικών πιέσεων για αποστασιοποίηση από τη Ν.Δ., αποδύονται τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς». Τούτο έγινε εμφανές κατά την αντίδραση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιλογή του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις ανακοινώσεις περί την ανακούφιση των αστέγων ερήμην του ΠΑΣΟΚ. Αν και η Χαρ. Τρικούπη υποχώρησε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Βενιζέλου με τον κ. Α. Σαμαρά αλλά και τον κ. Ι. Βρούτση, ο οποίος υπήρξε απολογητικός έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του κόμματος η εξέλιξη έγινε αντιληπτή ως μια ακόμη ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης, αν όχι πλήρους αδιαφορίας εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου. Αν και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για περίπτωση της ίδιας υφής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, η Χαρ. Τρικούπη ερχόταν αντιμέτωπη με ακόμα ένα πρόβλημα που προήλθε από τη Ν.Δ. και δη με την ανάγκη να χειριστεί και την υπόθεση του αποπεμφθέντος από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου.

Η δυσκολία εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι της «Ελιάς» πρέπει, παράλληλα, να υπερασπιστούν και τα θετικά πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, καθώς αυτά -κατά την πάγια ρητορική της Χαρ. Τρικούπη-προκύπτουν από τη μεταστροφή των υπολοίπων (περιλαμβανομένης, βεβαίως, της Ν.Δ.) στη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης την οποία εγκαινίασε προ τετραετίας το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή