Τα βίντεο, οι απειλές και η Δικαιοσύνη

Τα βίντεο, οι απειλές και η Δικαιοσύνη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορύφωσή του αναμένεται να οδηγηθεί αμέσως μετά το Πάσχα το πολιτικό – δικαστικό θρίλερ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη Χρυσή Αυγή στο επίκεντρο. Η απαγγελία, όπως αναμένεται, και νέων κατηγοριών στον ήδη υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον κ. Τάκη Μπαλτάκο δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο στην εκλογική μάχη της Χρυσής Αυγής αλλά και στο εσωκομματικό τοπίο, καθώς μετά τον εγκλεισμό του Ν. Μιχαλολιάκου, ο εκπρόσωπος του κόμματος επιχειρούσε συστηματικά να εμφανίσει εαυτόν ως επικεφαλής.

Το τοπίο μοιάζει πλέον ναρκοθετημένο για το νεοναζιστικό μόρφωμα, το οποίο αναζητεί τρόπο να δυναμιτίσει το προεκλογικό σκηνικό. Προς το παρόν, οι απειλές για δημοσιοποίηση και νέου «υλικού» είναι λεκτικές, καθώς η δικαστική απαγόρευση και οι βαριές ποινές για όσους αγνοήσουν τις οδηγίες λειτουργούν αποτρεπτικά. Για τους γνωρίζοντες, ωστόσο, στο παρασκήνιο της Χρυσής Αυγής καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες δημοσιοποίησης του όποιου «υλικού», με έναν και μοναδικό στόχο: να εκτεθεί το πολιτικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές μιλούν για αναζήτηση «καναλιών» ακόμη και εκτός συνόρων.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ωστόσο, επικρατεί διάχυτος εκνευρισμός καθώς πέραν των νέων κλήσεων σε απολογίες που αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα, ο κίνδυνος αποκλεισμού του κόμματος είναι παραπάνω από ορατός, αφού όπως σημειώνουν ανώτατες δικαστικές πηγές «διώκεται το σύνολο των κοινοβουλευτικών μελών του κόμματος». Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν κρύβουν τον φόβο τους για το ενδεχόμενο να μη λάβει έγκριση για συμμετοχή το κόμμα στις εκλογές ούτε με άλλο όνομα, αν σε αυτό συμμετέχουν βουλευτές ή στελέχη που ήδη διώκονται. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικότατα προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει «δεύτερη ομάδα κρούσης», η οποία θα μπορούσε να αναλάβει δράση.

Προς το παρόν, πάντως, αρκετά κομματικά στελέχη επιλέγουν τη φυγή από τη Χρυσή Αυγή και τη μεταγραφή τους στο ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο», ενώ τις τελευταίες ημέρες διακινείται εντόνως το σενάριο αποχώρησης και τρίτου βουλευτή μετά τους κ. Χρ. Αλεξόπουλο και Στ. Μπούκουρα. Οι φήμες περί νέων αποχωρήσεων, η υπολειτουργία πολλών τοπικών οργανώσεων και ο γενικότερος αποσυντονισμός που έχουν προκαλέσει οι δικαστικές εξελίξεις προκαλούν ένα άνευ προηγουμένου κλίμα πόλωσης στο εσωτερικό του κόμματος. Η πρόσφατη επιλογή στελεχών να πετάξουν φέιγ βολάν στην εκλογική περιφέρεια του Χρ. Αλεξόπουλου με την αναγραφή «προδότης» είναι η ενδεικτική…

Εως αυτή τη στιγμή, το βάρος του προεκλογικού αγώνα της Χρυσής Αυγής σηκώνει ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Και αυτός αναμένεται πολύ σύντομα να περάσει το κατώφλι των ανακριτών, αλλά δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ακόμη και μέσα από τις φυλακές. «Θα έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας να εκλέγεται μέσα από τη φυλακή» λέει στις ομιλίες του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή