ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμεών Κεδίκογλου: «Η ΟΛΜΕ δείχνει το πιο σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού»

symeon-kedikogloy-i-olme-deichnei-to-pio-skoteino-prosopo-toy-syndikalismoy-2018960

Νέα επίθεση στην ΟΛΜΕ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, μετά την απόφασή της για στάσεις εργασίας αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην αναπλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία που έγιναν καταλήψεις.

«Το πιο σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού δείχνει η ΟΛΜΕ… αντί να σταθεί στα παιδιά, κάνει στάσεις εργασίας. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος, είναι θέμα πειθαρχικών διαδικασιών» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κεδίκογλου. Πάντως, διευκρίνισε ότι τα πειθαρχικά μέτρα για τα οποία μίλησε δεν αφορούν τις ώρες της στάσης εργασίας αλλά αν δεν προσέλθουν καθόλου στο μάθημα.

Μιλώντας για τις καταλήψεις ο υφυπουργός έκανε λόγο για «εθιμική γάγγραινα» λέγοντας ότι «κάθε χρόνο έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία μια δράκα μαθητών να προχωρά σε καταλήψεις στερώντας απο γνώσεις τους μαθητές. Πρόκειται για εθιμική γάγγραινα. Προσπαθουμε να καλύψουμε τα κενά, η κατάληψη είναι βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» τόνισε.

Ο υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται υπερωριακή εργασία και ότι οι εκπαιδευτικοί θα πληρωθούν βάσει των κανονικών αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, προχωρώντας σε τρίωρες στάσεις εργασίας (8 με 11 το πρωί) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.