Εξάμηνη παράταση κράτησης για Νίκο Μιχαλολιάκο

Εξάμηνη παράταση κράτησης για Νίκο Μιχαλολιάκο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της προσωρινής κράτησης του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν για ακόμη ένα εξάμηνο οι δικαστικές αρχές.

Το Συμβούλιο των Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του παρέτεινε την προσωρινή του κράτηση επισημαίνοντας στο σκεπτικό της απόφασης τη βαρύτητα της ποινικής του εμπλοκής στην εγκληματική δράση της Χ.Α. Παράταση στην προσωρινή κράτηση για ένα εξάμηνο αποφασίστηκε και για τον Γιάννη Καζατζόγλου που κατηγορείται ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί η Ολομέλεια της Βουλής να διευθετήσει μέρος των εκκρεμοτήτων όσον αφορά τη λήψη απόφασης για την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτών της Χ.Α. Εκτιμάται ότι την Τετάρτη θα προωθηθεί προς λήψη απόφασης η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Κων. Μπαρμπαρούση, Πολ. Ζησιμόπουλου, Χρυσ. Αλεξόπουλου, ενώ πιθανολογείται η λήψη αντίστοιχης απόφασης για τους Ν. Μίχο και Αντ. Γρέγο. Ο προγραμματισμός αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.

Και ενώ οι δικαστικές αρχές έχουν εισέλθει στην τελευταία και πλέον κρίσιμη φάση των ανακρίσεων για την εγκληματική δράση της Χ.Α. με τις ανακρίτριες να ετοιμάζουν για την επόμενη εβδομάδα κλήσεις για απολογία σε εμπλεκόμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται η δίκη για τον τραυματισμό με μαχαίρι μαθητή στο Παλαιό Φάληρο τον Ιανουάριο του 2013 από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε χθες συμμαθητής του άτυχου 16χρονου, που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους δύο κατηγορούμενους, εκθέτοντας περιστατικά εκφοβισμού των μαθητών από μέλη της Χ.Α.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον ένα εκ των κατηγορουμένων», ενώ στην επιχείρηση εκφοβισμού του μετείχαν συνολικά πέντε άτομα. «Μόλις σχόλασα από το σχολείο», κατέθεσε ο μαθητής, «με περίμεναν ο κατηγορούμενος και άλλα τέσσερα άτομα έξω. Με κοίταζαν έντονα και προσπαθούσαν να με εκφοβίσουν. Αρχισαν να με σπρώχνουν και αυτός (ο κατηγορούμενος) έβγαλε ένα μαχαίρι. Ηταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και φώναξε “παίζεις με την τρέλα του καθενός;”. Ζήτησα συγγνώμη αλλιώς θα ήμουν και εγώ στη θέση του θύματος…».

Ενας από τους αστυνομικούς, που διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του ενός από τους δράστες της επίθεσης κατά του -16χρονου τότε- μαθητή, ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρήκε μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα, μία καραμπίνα στο πατάρι και μία σιδερογροθιά.

Το δικαστήριο, τέλος, αποφάσισε χθες να χωριστεί η δίκη ως προς τον ένα από τους δύο που κατηγορούνται για την επίθεση με μαχαίρι στον μαθητή στο Π. Φάληρο, γιατί ήταν ανήλικος, και τον παρέπεμψαν στο Δικαστήριο Ανηλίκων. Η δίκη για το περιστατικό θα συνεχιστεί με παρόντα τον ένα από τους δύο κατηγορουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή