Ευ. Βενιζέλος: «Διακύβευμα της ευρωκάλπης, η σταθερότητα»

Ευ. Βενιζέλος: «Διακύβευμα της ευρωκάλπης, η σταθερότητα»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοίχημα για την κυβερνητική σταθερότητα χαρακτήρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος τις επικείμενες ευρωεκλογές, κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στο Γκάζι η «Ελιά» και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ). Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ερμηνεία θα είναι συνδυαστική, ανάμεσα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος στις ευρωεκλογές, ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη Ν.Δ. «εθνική ανάγκη», τονίζοντας ότι υφίστανται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα. Οι διαφορές αυτές, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «υπάρχουν και συγκροτούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις το ΕΣΚ, έναντι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), θα επιβεβαιωθεί και στις ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου από την κρίση και τις μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ εξαπέλυσε, για ακόμη μία φορά, σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για αποτυχημένη στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στις κινήσεις της Κουμουνδούρου κατά την εξέλιξη της υπόθεσης της υποψηφιότητας της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν δήλωσε ότι «όλα τα θέματα γίνονται μαντάρα» διότι στο κόμμα της Αριστεράς δεν υφίστανται «γνώση, εμπειρία, σοβαρότητα και σύνεση».

Αυτή τη φορά υπήρξε ιδιαίτερα οξύς, καθώς συνέδεσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα τα οποία, όπως είπε, ανήκουν «στη δεδηλωμένη εθνικιστική Ακροδεξιά». Τα περιέγραψε μάλιστα ως «δεδηλωμένους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ», εντάσσοντάς τα στο «συνονθύλευμα που εμφανίστηκε και μεσοπολεμικά». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, «λυπάται, πάσχει, στενοχωριέται που η χώρα βγαίνει από την κρίση».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος την Κυριακή θα μεταβεί στην Αρτα και τα Ιωάννινα για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν ως βασικό αντικείμενο την κατάρτιση και, κυρίως, την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο θα συμβάλει στην αποκατάσταση των προσδοκιών των πολιτών, αλλά και του επιπέδου διαβίωσης. Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση, την οποία θα διεξαγάγει το ΠΑΣΟΚ, ενώ περιέγραψε τις ευρωεκλογές και ως στοίχημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησε και ο κ. Ανδ. Λοβέρδος, που περιέγραψε το πρωτογενές πλεόνασμα ως ένα επίτευγμα για το οποίο τέθηκαν βάσεις την τριετία 2009 -2012, αλλά, όπως είπε, σήμερα «καρπούται η Ν.Δ. που το 2011 ήταν περίπου ό,τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή