ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Ψήφο κατά συνείδηση στον Πειραιά

dimar-psifo-kata-syneidisi-ston-peiraia-2019579

Να μην υποστηρίξει κανένα ψηφοδέλτιο και οι φίλοι και οπαδοί του κόμματος να εκφραστούν, κατά συνείδηση, στον δήμο Πειραιά, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος: «Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συζήτησαν και για το εκλογικό τοπίο που διαμορφώθηκε στον Πειραιά και αποφάσισαν να μην υποστηριχθεί κανένα από τα ήδη κατατεθειμένα ψηφοδέλτια, επειδή δεν καλύπτουν τα απαραίτητα αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια». Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη της οργάνωσης του κόμματος στον Πειραιά να λειτουργήσουν με βάση τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα έγινε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του κόμματος με τα κομματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο Πειραιά όπου εξετάστηκαν οι εναλλακτικές λύσεις και προκρίθηκε τελικά η ανωτέρω απόφαση.

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε την γενικότερη τακτική του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, αναλύθηκε η εκλογική καμπάνια της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» και κατατέθηκαν προτάσεις για διοργάνωση εκδηλώσεων.