Στον Σίμο Κεδίκογλου οι αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ

Στον Σίμο Κεδίκογλου οι αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου αναμένεται να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες για τη ΝΕΡΙΤ, τις οποίες ασκούσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών. Επίσης, στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε., που ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο ελληνικό Δημόσιο και είναι απαραίτητα για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος. Αυτό προβλέπει προσθήκη – τροπολογία που κατατέθηκε χθες προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή –σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα πιστωτικά ιδρύματα– και επιδιώκει τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων ενόψει της επικείμενης έναρξης εκπομπής της ΝΕΡΙΤ στις 5 Μαΐου.

Τα περιουσιακά στοιχεία είναι το ραδιομέγαρο και οι εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή, επί της Λ. Μεσογείων 43, μαζί με τα συστατικά, τα παραρτήματα και το σύνολο των κινητών εντός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του οπτικοακουστικού, εντύπου και φωτογραφικού αρχείου. Επίσης, το ακίνητο στον Δήμο Ιλίου, επί της οδού Ραδιοφωνίας, απ’ όπου εξέπεμπψε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός, όπως και τα 45 κέντρα εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος ανά την επικράτεια μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, θα ληφθεί απόφαση γι’ αυτά που θα μεταβιβασθούν κατά κυριότητα στη NEPIT.

Η τροπολογία, που αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη σχετικά με το προσωπικό της καταργηθείσης ΕΡΤ Α.Ε., που απασχολείται ή θα απασχοληθεί από τον Ειδικό Διαχειριστή. Επιπλέον, ορίζεται ότι το έργο της ειδικής διαχείρισης πρέπει να ολοκληρωθεί εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία διορίσθηκε ο Ειδικός Διαχειριστής και καθορίστηκαν τα συναφή θέματα, δηλαδή από τις 11/6/2013. Η διορία αυτή είναι δυνατόν να παραταθεί για ακόμη δύο έτη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο Ειδικός Διαχειριστής ασκεί για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου τα δικαιώματα της καταργηθείσας ΕΡΤ, που έχουν μεταβιβασθεί στο Δημόσιο και αφορούν τη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της έως και την έναρξη εκπομπής προγράμματος υπό το σήμα του νέου δημόσιου ραδιοτηλοπτικού φορέα, καθώς και στις συχνότητές της που παραμένουν ενεργές μέχρι την έναρξη εκπομπής προγράμματος του νέου φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή