Κάθε υποψήφιος και ένα… χρώμα

Κάθε υποψήφιος και ένα… χρώμα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα θέλει ο Νικήτας Κακλαμάνης να ντυθεί «γαλάζιος» ανήμερα των εκλογών; Κι αν ναι, πώς θα ξεχωρίζει από τον Αρη Σπηλιωτόπουλο; Ο Γιάννης Μπουτάρης, από την άλλη, έχει κάνα λόγο να χρωματισθεί «πορτοκαλοπράσινος»; Και τι θα γίνει αν ο Γιάννης Σγουρός αξιώσει να βάλει ένα απλό «λευκό κοστούμι» και όχι το «πράσινο» που θέλουν να τον ντύσουν;

Αν σας φαίνονται σουρεαλιστικά τα ερωτήματα, δεν έχετε καταλάβει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι επιτελείς της Singular Logic. Δηλαδή οι άνθρωποι που θα παρουσιάσουν και πάλι στις τηλεοράσεις μας τις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά κοινοβουλευτικά κόμματα διεκδικούν δήμους και περιφέρειες, όπως επίσης πρωτόγνωρο ότι αρκετοί υποψήφιοι -κυρίως πράσινοι- δεν θέλουν να «βαφούν» με τα χρώματα των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές της εβδομάδος έγινε μια άτυπη σύσκεψη στη Singular Logic όπου διαπιστώθηκε απόλυτο χρωματικό αδιέξοδο. Τα ενδεικτικά παραδείγματα που έπεσαν στο τραπέζι το κατέδειξαν αμέσως. Τι θα κάνουμε με τον Σγουρό που διατείνεται ότι είναι ανεξάρτητος, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει ενθέρμως; Τι χρώμα θα βάλουμε στην υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα που στηρίζεται μόνον από τους ΑΝΕΛ αν ο ίδιος θέλει να εμφανίζεται γαλάζιος, καθώς δεν έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ.; Πώς θα βάψουμε τον Κακλαμάνη που στηρίζεται μόνον από τον ΛΑΟΣ και τι θα απαντήσουμε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αν π.χ. οι κ. Καμίνης και Μπουτάρης θέλουν να εμφανίζονται «άσπροι»;

Αμέσως έγινε κατανοητό ότι το χρωματικό ζήτημα μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα, καθώς είναι βέβαιον ότι τα κόμματα θα θέλουν ήδη από την πρώτη Κυριακή να βάψουν όσο περισσότερους υποψήφιους γίνεται με τα χρώματά τους για προφανή επικοινωνιακά οφέλη. Και καθώς αυτήν την ευθύνη δεν μπορούσε να τη πάρει η Singular έστειλε ήδη μια επιστολή σε όλα τα κόμματα ζητώντας δύο ρητές διευκρινίσεις μέχρι τις 30 του μηνός. Πρώτον, να της κοινοποιήσουν εγγράφως ποιους περιφερειάρχες και ποιους δημάρχους στηρίζουν στους 150 μεγαλύτερους δήμους της χώρας και δεύτερον να διευκρινίσουν αν οι εκλεκτοί τους είναι και μέλη των κομμάτων τους. Γιατί ζήτησαν και το δεύτερο; Για να έχουν το περιθώριο να βάψουν π.χ. και από μόνοι τους πράσινο κάποιον υποψήφιο, αν ο ίδιος δεν το θελήσει, αλλά το ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώσει ότι είναι μέλος του.

Θα αναρωτιέστε και τι θα γίνει στην περίπτωση που εκδηλωθεί μια μαζική άρνηση υποψηφίων να ντυθούν με τα κομματικά χρώματα εκτιμώντας ότι ως ανεξάρτητοι θα έχουν π.χ. καλύτερες ελπίδες στον δεύτερο γύρο; Αυτό ούτε η Singular μπορεί ακόμη να το απαντήσει και δεν αποκλείει την περίπτωση να έχουμε πολλές περιπτώσεις «λευκών υποψηφίων» με τους καλεσμένους στα πάνελ να υπενθυμίζουν το βράδυ των εκλογών το χρώμα του κοστουμιού που θα όφειλαν να φορούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή