Κουβέλης: Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για μέτρα

Κουβέλης: Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για μέτρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνον προεξόφλησε νέα μέτρα χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης, αλλά τα κατονόμασε. Οπως είπε μιλώντας στο Real, σύντομα θα επιβληθεί στη χώρα το λεγόμενο λοκ άουτ, δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας, αλλά και η άρση των περιορισμών που υπάρχουν σήμερα στις ομαδικές απολύσεις. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, τόνισε ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν ήδη δεσμεύσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της τρόικας και τα συνέδεσε ευθέως με την πιθανότητα πρόκλησης εθνικών εκλογών πριν ακόμη και τη διαδοχή του κ. Κάρ. Παπούλια τον προσεχή Μάρτιο.

«Δεν αποκλείω» (τις εκλογές) είπε. «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα για τη Δημοκρατική Αριστερά. Συναρτάται αποφασιστικά με το περιεχόμενο της πολιτικής. Γι’ αυτό και υποστηρίζω και διεκδικώ να αλλάξει η πολιτική, διότι αν δεν αλλάξει η πολιτική, αναπόδραστα και με βεβαιότητα θα οδηγηθούμε ενόψει και των νέων μέτρων σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση».

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Κουβέλης προέβη και σε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Δεν βλέπω μεγάλες μεταβολές στον πολιτικό χάρτη. Και αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μικρή η διαφορά. Βλέπω μπροστά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικής συμφωνίας» τόνισε, ενώ επιτιθέμενος για μια ακόμη φορά στον κ. Στ. Θεοδωράκη είπε ότι «δεν ξέρω αν ανήκει στην Κεντροαριστερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή