Στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο

Στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμούς δηλωτικούς του πολιτικού σχεδιασμού να «περάσει» από τη Βουλή με επείγουσες διαδικασίες, αλλά και με έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, εισάγεται σήμερα προς επεξεργασία, συζήτηση και ψήφιση το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ανεπίσημο προγραμματισμό, η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή θα αρχίσει την Παρασκευή, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να τεθεί προς έγκριση το διήμερο 8-9 Μαΐου, λίγο πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, σκοπός των οποίων δεν είναι μόνο η ενημέρωση των βουλευτών επί του περιεχομένου των διατάξεων, αλλά και η εξασφάλιση συμφωνίας επί σημείων όπου διαπιστώνονται τυχόν αποκλίσεις ή και διαφωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες συναντάται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, ψηφίζεται στην Ολομέλεια το σχετικό με τις τράπεζες νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, για να πάρουν σειρά τις επόμενες ημέρες δύο άλλα σχέδια νόμου, του υπ. Ανάπτυξης: το ένα αφορά τις λαϊκές αγορές και το δεύτερο ζητήματα σχετικά με την «απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας».

Στο πλαίσιο αυτών των ν/σ, θα επιχειρηθεί και η διευθέτηση σειράς ζητημάτων σε άλλους τομείς κυβερνητικής δραστηριότητας. Το γεγονός, που δεν είναι πρωτοφανές για προεκλογικές περιόδους, προκαλεί αρκετές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και δυσμενή σχόλια στους διαδρόμους. Τελευταίο κρούσμα αποτελεί η κατάθεση τροπολογίας 145 σελ. για θέματα στον χώρο της εκπαίδευσης, που αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στο ν/σ για τις λαϊκές. Αντικείμενο σχολιασμού, επίσης, αποτέλεσε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για τις τράπεζες. Η διά στόματος Ευκλ. Τσακαλώτου κριτική εκφράστηκε με αυστηρό πλην όμως συγκρατημένο τρόπο. Αργότερα, ωστόσο, ο κ. Π. Λαφαζάνης ανέβαζε κατακόρυφα τους τόνους, χαρακτηρίζοντας «έκτρωμα» αυτό το σχέδιο νόμου επί του οποίου η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «παρών».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Ολομέλεια σήμερα καλείται να ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των νυν και πρώην βουλευτών της Χ.Α. Αντ. Γρέγου, Πολ. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Κ. Μπαρμπαρούση και Χρυσ. Αλεξόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή