Αντιπαράθεση με φόντο το ντιμπέιτ

Αντιπαράθεση με φόντο το ντιμπέιτ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόταση για ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, την οποία κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τον νέο πόλο αντιπαράθεσης σε υψηλούς τόνους με τη Ν.Δ., η οποία την απέρριψε και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», ενώ αποδίδει στον κ. Τσίπρα «διχαστικό ύφος». Την πρόταση κατέθεσε νωρίς χθες το πρωί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, με τον οποίο συναντήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων – η πρώτη με αντικείμενο τις οικονομικές εξελίξεις και τα ζητήματα που άπτονται του νέου Mεσοπρόθεσμου και του, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νέου Mνημονίου, και η δεύτερη για τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει επί του αιτήματος και ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο Tύπου της Ν.Δ., Αννα Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και εκείνη δήλωσε αρχικώς αναρμόδια, ενώ στη συνέχεια, από κοινού με τον κ. Κεδίκογλου ζήτησαν το αίτημα να κατατεθεί στη διακομματική επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να εξετασθεί εκεί και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, επικαλούμενοι σχετική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ανέφεραν ότι η διακομματική έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και δεν πρόκειται να ξανασυνεδριάσει. «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στην πρότασή μας», ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την κ. Ασημακοπούλου, η οποία έσπευσε να επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, «δεν καταδέχτηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη, όπου παρευρέθηκαν, βέβαια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι». Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «θέματα άσχετα με τις ευρωεκλογές» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θυμήθηκε να ζητήσει ντιμπέιτ «αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες της η διακομματική επιτροπή, όπου το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν έθεσε ποτέ ώς τώρα τέτοιο ζήτημα». Απέδωσε, δε, την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατακραυγή που εκδηλώθηκε για την απουσία του κ. Τσίπρα από τα ευρωπαϊκά ντιμπέιτ και, αφού μίλησε για «επικοινωνιακά τεχνάσματα», πρόσθεσε ότι «ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητεί με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη». Οσον αφορά την Ελλάδα, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει απαντήσεις, αλλά «με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονολόγους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Απάντηση Κουμουνδούρου

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση από την πλευρά της Κουμουνδούρου, που έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για έκδηλο πανικό του πρωθυπουργού. «Φοβάται τον διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι’ αυτό και παραμένει άφαντος από τη Βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή