Ευ.Βενιζέλος: Κρίσιμο το ποσοστό της «Ελιάς» για την κυβερνητική σταθερότητα

Ευ.Βενιζέλος: Κρίσιμο το ποσοστό της «Ελιάς» για την κυβερνητική σταθερότητα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρέπει, το βράδυ του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το  πλαίσιο στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η θέση του θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία αποχώρησης απ΄την κυβέρνηση, εάν η «Ελιά» δεν «πιάσει» τα ποσοστά που επιθυμεί, ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία. Δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση». «Άρα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος «το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια συνολικά».

Σημείωσε δε ότι αυτό που λέει δεν συνιστά κάποιου είδους πολιτικό εκβιασμό, αλλά ότι λέει το αυτονόητο και περιγράφει την πραγματικότητα «με δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο τρόπο».

Σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιο ποσοστό «ορόσημο» για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όχι, δεν υπάρχουν αριθμοί, υπάρχουν εντυπώσεις. Αφού επισήμανε «δεν πάμε σε βουλευτικές εκλογές, αλλά αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές», καθώς επίσης και ότι απέτυχε και εγκαταλείφθηκε η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα» δηλαδή, όπως υπογράμμισε, ότι «δεν πρέπει το βράδυ των εκλογών του β' γύρου και των ευρωεκλογών, να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης».

Σχετικά με το εάν ενδέχεται να αποσύρει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Όχι, αυτά είναι αστεία», «δεν μιλάμε γι αυτό» για να προσθέσει: «Το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, είναι ο κορμός και ο πυλώνας της κυβερνητικής συνεργασίας. Μας ενδιαφέρει να ολοκληρώσουμε την εθνική στρατηγική, αλλά χρειαζόμαστε έγκριση, στήριξη, ανοχή, κατανόηση, συστράτευση». Είπε ακόμη: «Στις πλάτες τις δικής μας υπευθυνότητας έχει στήσει χορό η δημαγωγία, η ανευθυνότητα, το ψέμα». Και επιπλέον: «Αυτός είναι ο εκβιασμός, ο εκβιασμός της συνείδησης του λαού είναι ο εκβιασμός της δημαγωγίας, του εύκολου ψέματος και της ψευδαίσθησης». Αντίθετα, είπε ότι «η αλήθεια δεν είναι ποτέ εκβιαστική, αλλά σε λυτρώνει γιατί βλέπεις τα πράγματα καθαρά και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου».

Ερωτηθείς, τέλος, για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ επί των οικονομικών των κομμάτων, σε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έχει πει πολλές φορές πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνους πολιτικούς εταίρους τους ακροδεξιούς εθνικιστές», για να προσθέσει ότι δεν εννοούσε τη Χρυσή Αυγή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αυτό που δήθεν ρωτάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αγαθός μαθητής είναι η υιοθέτηση της πιο χυδαίας και αντιδημοκρατικής θέσης της ΧΑ» και πως «γι αυτό πρέπει να ντρέπεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή