Σχέδιο 20 σημείων από το «Ποτάμι»

Σχέδιο 20 σημείων από το «Ποτάμι»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση ρυθμιστή των εξελίξεων φιλοδοξεί να διαδραματίσει το «Ποτάμι», σύμφωνα με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος, μάλιστα, γνωστοποίησε χθες ότι θα καταθέσει σχέδιο 20 σημείων για τη χώρα. Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε (Παραπολιτικά Fm) ότι σε περίπτωση που το «Ποτάμι» αναδειχθεί σε ρυθμιστή (αν δηλαδή εκλεγεί αδιαμφισβήτητα ως τρίτη δύναμη), θα απευθύνει πρόσκληση διαλόγου σε «Αριστερά και Ν.Δ. για να διαπιστώσει εάν υπάρχει σημείο επαφής» επί του σχεδίου των 20 σημείων.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η δυνητική δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων είναι σημαντική, καθώς ακόμη και αυτή τη στιγμή, στις δημοσκοπήσεις οι οποίες δημοσιεύονται, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. υπολείπονται όσων δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει «κανένας». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην εκτεταμένη συζήτηση για το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών. Τις αποσυνέδεσε από πιθανές πολιτικές εξελίξεις, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβήτησε ότι με το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν ξέρω», είπε αναφερόμενος στο δίλημμα, «αν το λέει το ΠΑΣΟΚ ή αν το λέει ο κ. Βενιζέλος». Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως στο «Ποτάμι» ασκούν «αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης», ωστόσο το Σύνταγμα θα πρέπει να τηρείται και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία για την οποία αναδείχθηκαν. Επ’ αυτού αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν τους πολίτες αρνητικούς στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, τονίζοντας, ωστόσο πως είναι εντελώς διαφορετικό αν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος «νιώθουν αδυναμία να κυβερνήσουν τον τόπο».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επισήμανε πως το κόμμα του δεν φιλοδοξεί να γκρεμίσει το υφιστάμενο σύστημα, αλλά να το διορθώσει. Μάλιστα, επέλεξε για το κόμμα του τον όρο «εξωσυστημικό», λέγοντας πως «η εικόνα που έχει περάσει στον κόσμο ότι υπάρχει ένα σύστημα που αποφασίζει για όλα και αυτό το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί, να στήσουμε κάποιο άλλο, είναι αδιέξοδη». Επισήμανε, επ’ αυτού, ότι «όντως το πολιτικό σύστημα, το σύστημα εξουσίας, το σύστημα διακυβέρνησης, το σύστημα media έχει πρόβλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή