Δ. Αβραμόπουλος: Βούληση για ενίσχυση συνεργασίας με Ιορδανία

Δ. Αβραμόπουλος: Βούληση για ενίσχυση συνεργασίας με Ιορδανία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα και η Ιορδανία έχουν τη βούληση να διευρύνουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, και χαρακτήρισε άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων.

«Με την πολιτική που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα ανακτά τη θέση της ως γεωπολιτικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία διέρχεται πράγματι δύσκολες στιγμές» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο πάντοτε στα πλαίσια μιας φιλειρηνικής και σταθεροποιητικής πολιτικής».

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τον καθοριστικό ρόλο της Ιορδανίας «στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τόσο αναφορικά με τη Συρία, αλλά και με την εν εξελίξει ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή» και αναφέρθηκε στο πρόβλημα των 600.000 προσφύγων που φιλοξενούνται σε ιορδανικούς καταυλισμούς, επιπλέον των Παλαιστινίων, συνεπεία της συριακής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων, με το ποσό των 250.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψή του στην Ιορδανία, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ιορδανίας, και συγκεκριμένα με τον Ιορδανό πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας Dr. Abdalla Ensour, τον υπουργό Εσωτερικών Husein Hazza Mazali και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Atef Tarawneh, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρίγκιπα Feisal Bin Al Hussein.

Επίσης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 10ης Έκθεσης Ειδικών Δυνάμεων SOFEX 2014, που πραγματοποιείται στο Αμάν και παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ ibn Al Hussein.

Τέλος, παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του οι σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας και το προεδρείο του συλλόγου Ιορδανών αποφοίτων ελληνικών Πανεπιστημίων και στρατιωτικών Σχολών.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά, αρμόδια για θέματα αμυντικής βιομηχανίας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρόεδρο και CEO (διευθύνοντα σύμβουλο) του KADDBΗ (King Abdullah II Design and Development Bureau- βασιλικό κέντρο σχεδιασμού και ανάπτυξης) Shadi Ramzi Majali, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της εδραίωσης μιας ευρύτερης συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή