Στάθης Μπούκουρας: «Δεν είμαι φασίστας, Έλληνας πατριώτης είμαι»

Στάθης Μπούκουρας: «Δεν είμαι φασίστας, Έλληνας πατριώτης είμαι»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομικά αβάσιμη χαρακτήρισε την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος «έσπασε» στο βήμα και με κλάματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του: «Προσπαθώ να σας πω για την κατάστασή μου εδώ και τέσσερις μήνες που βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου… με συγχωρείτε για τη φόρτιση… είχα πει στις κυρίες ανακρίτριες ότι είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο… κάποιοι γελάνε… κάποιοι με χλευάζουν…. Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει… θα τα καταθέσω… είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είχα πει στην κυρία ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής… και είμαι πολύ περήφανος… είμαι ένα λαϊκό παιδί το οποίο εργάζομαι από 15 χρονών, δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Τα λέω επειδή έτσι νιώθω. Από 15 χρονών εργάζομαι… ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση της οικογένειάς μου. Παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την ίδια σύζυγο. Από τις 11.11.89. Με την ίδια γυναίκα από 15 χρονών παιδάκι. Μικρά παιδιά, αγαπηθήκαμε, ερωτευτήκαμε, κάναμε μια οικογένεια.

Είμαι περήφανος για τον γιό μου, ο οποίος είναι 18 χρονών, η κόρη μου 15 και το τρίτο μου παιδάκι το μικρό 3 χρονών. Έρχονται στη φυλακή, τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα…Μια ώρα την εβδομάδα τα βλέπω και με ρωτάνε. Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή; Και δεν έχω να τους απαντήσω τίποτα. Τα κοιτάω στα μάτια και κλαίω και δεν ξέρω τι να τους πω. Γιατί είμαι φυλακή; Τι έχω κάνει; Πείτε μου; Γιατί μου στερείτε την οικογένεια μου; Τα παιδιά μου; Την ελευθερία μου; Ποιο είναι το κακούργημα που έχω κάνει; Είμαι περήφανος που ήρθα εδώ μέσα. Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Δεν πρόσβαλα ποτέ κανένα σας. Έτυχε και έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής! Δεν είμαι φασίστας! Δεν είμαι ναζιστής! Έλληνας πατριώτης είμαι! Αγαπώ αυτόν τον τόπο. Παλεύω αγωνίζομαι. Θέλω καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου, τα παιδιά σας, όλα τα ελληνόπουλα. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου. Φεύγω πάλι και πάω στις φυλακές Ναυπλίου. Ναι, θα το πω πρώτη φορά, θα το μάθει και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δεν το λέω για να με λυπηθείτε. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και λαντόζ. Τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε;».

Είπε ακόμη για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή σήμερα «προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν είχα ακραίες συμπεριφορές, τάσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε. Για ΠΑΣΟΚ έκανα αγώνα. Ανέβαινα στις κολόνες και κρέμαγα σημαίες. Για την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον μου ζητήθηκε να βοηθήσω…Λυπάμαι που ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα ένα καθαρό και τίμιο αγώνα, αυτή τη στιγμή κάποιοι πρώην συναγωνιστές, γελάνε και με χλευάζουνε».

Η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του, όπως εξήγησε, ενώ ήταν κυνηγετικό όπλο χαρακτηρίστηκε πυροβόλο όπλο και πολεμικό τυφέκιο επειδή, αφαιρώντας τοn μειωτήρα, είχε αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά δύο φυσίγγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή