Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει διχαστικό και τρομολάγνο το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει διχαστικό και τρομολάγνο το Μέγαρο Μαξίμου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζοντας «διχαστική και τρομολάγνα» τη χθεσινή ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά προς την Κ.Ο. της Ν.Δ., η Κουμουνδούρου «σήκωσε το γάντι» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, καταδεικνύοντας ότι και στους σχεδιασμούς του επιτελείου του κ. Αλ. Τσίπρα επικρατεί η λογική της οξείας αντιπαράθεσης και η όδευση προς τις εκλογές σε συνθήκες πόλωσης. Ο κ. Π. Σκουρλέτης μίλησε για υπεράσπιση εκ μέρους του κ. Σαμαρά του «ακραίου νεοφιλελευθερισμού – Μερκελισμού» και αφού αναφέρθηκε στην αύξηση της ανεργίας, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στη μετανάστευση των νέων, στην υποχώρηση των κοινωνικών δομών του κράτους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό λέγοντάς του πως τα μνημόνια τελειώνουν». Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν στην άποψη, η οποία θα συνεχίσει να προβάλλεται και τις επόμενες ημέρες, ότι ο κ. Σαμαράς, μη έχοντας να πει κάτι θετικό, ομιλεί σαν αντιπολίτευση, επιλέγοντας να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας υποστήριξης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν, τόνισε ότι «αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η οριστική απομάκρυνση της Ενωμένης Ευρώπης από τις ιδρυτικές της αξίες», καθώς «το “επ’ ωφελεία των λαών” έχει αντικατασταθεί με το “επ’ ωφελεία των αγορών». Θέλησε, δε, να αντικρούσει την κριτική ότι τα κόμματα της Αριστεράς κατατάσσονται στις δυνάμεις του αντιευρωπαϊσμού και του ευρωσκεπτικισμού, εκφράζοντας την άποψη ότι η Αριστερά «είναι η μόνη αληθινά ευρωπαϊκή δύναμη». Το πρώτο πράγμα που θα έκανε εάν ήταν πρόεδρος της Κομισιόν, είπε ο κ. Τσίπρας, θα ήταν να απαιτήσει την απόσυρση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την τρόικα, κατά δεύτερον θα έθετε το ζήτημα της διάσκεψης για ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, τρίτον, θα διεκδικούσε περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωκοινοβούλιο και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών με δημοψηφίσματα.

180 υπογραφές

Το κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα συγκεντρώνει 180 υπογραφές εκπροσώπων κυρίως του πανεπιστημιακού και καλλιτεχνικού χώρου, ενώ υπογράφουν, επίσης, η κ. Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος, που πλέον εκπροσωπούν την «Αριστερή Προοπτική», ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρος Παραστρατίδης, που εκπροσωπεί την «Κοινωνία Πρώτα», αλλά και ο καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, που υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή