Πρόωρες εκλογές προεξοφλεί η ΔΗΜΑΡ

Πρόωρες εκλογές προεξοφλεί η ΔΗΜΑΡ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρες εθνικές εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες προέβλεψε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης και μάλιστα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη διάρκεια της περιοδείας του στον Βόλο και τα Τρίκαλα σχεδόν προεξόφλησε ότι θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι έρχονται νέα μέτρα, τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα η κυβέρνηση.

Το νέο στοιχείο, ωστόσο, που προέκυψε από τη χθεσινή παρέμβαση Κουβέλη είναι ότι δεν απέκλεισε εντελώς μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε μεν ότι με τις σημερινές επαμφοτερίζουσες θέσεις του δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης, αλλά παράλληλα τόνισε ότι «η προοδευτική Κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι προσδεδεμένη στο άρμα της Ν.Δ., αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση». «Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, όταν ρωτήθηκε για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του, η οποία πρόδωσε βέβαια και τη μάλλον ανομολόγητη μέχρι σήμερα στόχευσή του να διεκδικήσει πιθανώς στις επόμενες εκλογές την ψήφο ως «το μετριοπαθές φρένο» στις ακραίες και γι’ αυτό επικίνδυνες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το σχόλιο, άλλωστε, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε χθες ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου, αποκλείοντας για μια ακόμη φορά το σημερινό κυβερνών ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ασαφές -ιδεολογικά- Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή