ΚΚΕ: Για την άνοδο της Χ.Α. υπεύθυνοι είναι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Για την άνοδο της Χ.Α. υπεύθυνοι είναι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες σε Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής επέρριψε, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τα δύο κόμματα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, σε τοποθέτησή του σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο γ.γ. αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία του ιδεολογικού «εδάφους» για την ανάπτυξη της Χ.Α.: «Πρόκειται για όλους εκείνους που καλλιέργησαν το μίσος ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, ενάντια στη συλλογική, πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση κι αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, εκθειάζοντας ταυτόχρονα την τυφλή αγανάκτηση, το “αυθόρμητο”, βγάζοντας “λάδι” το καπιταλιστικό σύστημα για τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μιλάμε ακόμη γι’ αυτούς που, όπως αποδείχτηκε, έστηναν πολιτικούς δίαυλους με το φασιστικό μόρφωμα, υποσχόμενοι μέχρι και κυβερνητικά έδρανα, την ώρα μάλιστα που καλλιεργούσαν την απαράδεκτη “θεωρία των δύο άκρων”», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε στις ευρωεκλογές να υπάρξει «άμεση, σαφής καταδίκη της Ε.Ε.». Είπε ότι «η πολύκροτη “σταθερότητα” την οποία επικαλείται η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάτι άλλο από τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής μέσα κι έξω από τα σύνορα». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει σαφή πρόθεση «να εγκλωβίσει τους εργαζομένους μέσα στην Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή