Αγρότες και ενέργεια στην ατζέντα «Ποταμιού»

Αγρότες και ενέργεια στην ατζέντα «Ποταμιού»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατζέντα του «Ποταμιού» για την αγροτική και την ενεργειακή πολιτική που θα πρέπει να προωθηθεί τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε το επίκεντρο των ομιλιών και των συζητήσεων που είχε με πολίτες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, κατά την περιοδεία των τελευταίων ημερών στη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Θεοδωράκης περιέγραψε ως υπερβολικές τις εξαγγελίες για την εξόρυξη πετρελαίου, παραλληλίζοντας τις σχετικές δηλώσεις με τις ιστορίες που έλεγαν οι γεροντότεροι «για λίρες» που θα τους έκαναν πλούσιους. «Λένε μάλιστα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, «πως αυτά τα πετρέλαια μπορούν να βγουν σε τρία χρόνια, αποσιωπώντας ότι οι Νορβηγοί λένε πως τέτοιες εξορύξεις θέλουν περισσότερα από δέκα χρόνια». Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως οι όποιες εισπράξεις από την εξόρυξη πετρελαίου «ανήκουν στις επόμενες γενιές».

Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασης να ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο τέσσερις αγρότες. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε, ακόμη, τα κυβερνητικά κόμματα για αναξιοκρατία, κάνοντας λόγο για «εμμονή να χρησιμοποιούν συνταξιούχους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ σε όποιες θέσεις προκύπτουν». Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επανέλαβε χθες δι’ αρθρογραφίας («Ναυτεμπορική») την πρότασή του για ανάδειξη μέσω διεθνούς διαγωνισμού του διοικητή και των δύο υποδιοικητών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή