KKE κατά Ν.Δ. και Κουμουνδούρου

KKE κατά Ν.Δ. και Κουμουνδούρου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διμέτωπη επίθεση προς τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ οξύνει την προεκλογική ρητορική του, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Στον Περισσό προβάλλουν ως ισχυρό όπλο του κόμματος τη σταθερότητα στις απόψεις του, την πάγια θέση του ΚΚΕ κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και την άποψη ότι η θέση αυτή, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε. Ετσι, η κριτική προς την κυβέρνηση έχει αιχμή την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τα καταστροφικά –κατά το ΚΚΕ– αποτελέσματά της για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Μάλιστα, ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του σπεύδει να «απαντήσει» στην προβαλλόμενη από κυβερνητικής πλευράς επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραπέμποντας στις θυσίες με βάση τις οποίες αυτό επιτεύχθηκε, ενώ, σχετικά με τις αναφορές του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ανάγκη για σταθερότητα, ώστε να ολοκληρωθούν τα βήματα εξόδου από την κρίση, ταυτίζει τα βήματα αυτά με επιπλέον αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που ως μοναδικό στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Σε εξίσου υψηλούς τόνους ο κ. Κουτσούμπας απευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι θέσεις του όλο και περισσότερο συγκλίνουν με τις θέσεις των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξελίσσεται σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας με σφοδρότητα την τοποθέτηση της Κουμουνδούρου υπέρ της Ε.Ε. και απαξιώνοντας την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ε.Ε. μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, απέδωσε διγλωσσία στην Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι κλείνει το μάτι σε όλους, ότι υπόσχεται σε όλους και προεξοφλώντας ότι στο τέλος η τακτική αυτή θα ολοκληρωθεί με αθέτηση των υποσχέσεων προς τους εργαζομένους.

Η τακτική του Περισσού, καθώς η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει, επικεντρώνεται στη διάβρωση των συνθηκών ακραίας πόλωσης που επιχειρούν να διαμορφώσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο ψηφοφόρων. Ετσι, το ΚΚΕ κάνει ευθέως λόγο για «δικομματικό παιχνίδι», σχολιάζοντας την πολιτική όξυνση που κυριαρχεί στον λόγο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με την προεκλογική εκστρατεία που έχει επιλέξει, θέτει με σαφήνεια θέμα αποδέσμευσης από την Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Στα δύο προεκλογικά σποτ που παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες το ΚΚΕ κυριαρχεί το ερώτημα «Τι περιμένεις;», ως σαφής προτροπή προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ενισχύσουν το κόμμα με την ψήφο τους, μήνυμα, άλλωστε, που επίσης εμπεριέχεται: «Ψηφίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού. Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού».

Η αποχή είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει και το ΚΚΕ, όπως και τα άλλα κόμματα και καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει το μήνυμα της μεγάλης σημασίας που έχει η συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου πραγματικά να ενεργοποιηθούν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να επιφέρουν την αλλαγή και να δώσουν ελπίδα. Στον Περισσό έχουν, επίσης, κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση διευκόλυνσης της μετακίνησης ετεροδημοτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή