Ευ. Βενιζέλος: “Ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ”

Ευ. Βενιζέλος: “Ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ”

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» στις εκλογές, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη επιλογή» να θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , επειδή επιθυμούν να γυρίσει η χώρα στις παλιές καλές εποχές.

Απευθύνθηκε στην παραταξιακή και εθνική τους ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός τζάμπα», ούτε «ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ». Σε προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Υπάρχει η συσπείρωση της παράταξης και η εθνική ευθύνη. Γιατί η παράταξη αυτή συνδέεται ιστορικά, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ότι μεγαλύτερο έχει γίνει στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της ή χάριν στης ηγεσίας ή χάριν των στελεχών της. Υπάρχει χάριν του έθνους, της πατρίδας. Πατριωτισμός σημαίνει κόστος. Πατριωτισμός τζάμπα δεν υπάρχει. Είναι μια ψεύτικη μεγαλόστομη ρητορεία.

Επίσης, γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, όπως λέει η παροιμία, αλλά ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ. Και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως είναι σήμερα, δεν την έκαναν οι φευγάτοι. Την έκαναν αυτοί που έμειναν, αγωνίστηκαν και όταν χρειάστηκε έπεσαν.

Και είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι η αλήθεια ενοχλεί πάρα πολύ. Και η κοινή λογική ενοχλεί. Κατά περίεργο τρόπο στην Ελλάδα όλοι λατρεύουν την υποκρισία, την ψευτοευγένεια, το γλυκανάλατο ύφος του τίποτα. Υπάρχει ροπή στο εύκολο ψέμα. Αυτός είναι ο νεωτερισμός. Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά της».

«Στις εκλογές αυτές πάμε όχι για να αναδείξουμε μια νέα κυβέρνηση και μια νέα Βουλή, αλλά, κατά βάθος, εάν κάτι στραβώσει θα τεθεί θέμα για την πορεία της κυβέρνησης, για τη σταθερότητα της χώρας», επισήμανε και πρόθεσε:

«Τώρα κάποιοι κάνουν υπομονή προκειμένου να χαλάσει η εικόνα και το βράδυ των εκλογών να πουν, τώρα δεν μπορείτε να συνεχίσετε», είπε ο κ. Βενιζέλος και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και πολιτική κρίση, λέγοντας: «Δεν θα φταίμε εμείς.

Εμείς είμαστε δημοκρατικά ευαίσθητοι, σεβόμαστε τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κάνει την επιλογή του και θα αναλάβει το κόστος της επιλογής. Δεν μπορεί κάποιοι πάνω στις πλάτες τις δικές μας να αναπτύσσουν το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και να παίζουν με το μέλλον της χώρας».

Για τους 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στηρίζουν ως «Τιτάνες» το βάρος της χώρας και σημείωσε πως για να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα τα πράγμα είναι απλά: «Πρέπει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει η Ελιά».

Ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και τόνισε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. «Θα υπήρχε καλύτερη επιλογή και θα αφήναμε τις τύχες της χώρας στα χέρια του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και της Χρυσής Αυγής;», αναρωτήθηκε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι έχουν το «σύνδρομο του 1989» γι αυτό τους απειλούν με εισαγγελικές διώξεις και ειδικά δικαστήρια και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μια ευρύτερη συνεργασία με τα άλλα σχήματα που συμμετέχουν στην «Ελιά» . Είπε ακόμα ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που είναι «διφορούμενα» και δεν λένε καθαρά τι θέλουν.

Τον λόγο στην εκδήλωση πήραν εκπρόσωποι φορέων που έθεσαν διάφορα προβλήματα κυρίως για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και σε αυτά έδωσε απαντήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίαας Νίκος Τσιλιμίγκας, ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Μάκης Ιακωβάκης και κομματικά στελέχη.

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον δήμαρχο, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Δύο μικρές ομάδες ατόμων, σε δύο σημεία, κοντά στο κτίριο του Επιμελητηρίου διαμαρτυρήθηκαν πριν και κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου με πανό και συνθήματα.

Το γεγονός αυτό καταδίκασε η Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Τρικάλων καταδικάζει και αποδοκιμάζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τους επαγγελματίες καταστροφολόγους, τις θλιβερές γκρούπες και συνιστώσες που λειτουργούν ως προκεχωρημένα φυλάκια της επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή.

Για μια ακόμη φορά έδειξαν την αντιδημοκρατική και φασίζουσα νοοτροπία τους, υβρίζοντας και εκφοβίζοντας δημοκρατικούς πολίτες, κατά την ώρα που προσήρχοντο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητήριου,για να πάρουν μέρος στην προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στους παραγωγικούς φορείς των Τρικάλων.

Ο δημοκρατικός λαός των Τρικάλων με τη μεγάλη συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ τους έδωσε αποστομωτική απάντηση. Είπε ένα βροντερό όχι στην τυφλή πόλωση και το διχασμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή