Ερώτηση στη Βουλή για καταγγελίες Δρίτσα

Ερώτηση στη Βουλή για καταγγελίες Δρίτσα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή έρχονται οι καταγγελίες του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδ. Δρίτσα, σύμφωνα με τις οποίες το γραφείο του υπ. Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου ανέλαβε τη δαπάνη αποστολής προσκλήσεων για εκδήλωση προβολής της υποψηφιότητας του κ. Γ. Μώραλη. Το υπ. Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για υιοθέτηση «αναπόδεικτων καταγγελιών» από το Διαδίκτυο και επισημαίνει πως κάθε δαπάνη του υπουργείου «δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη Διαύγεια αφού προηγουμένως ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες… Τέτοια δαπάνη ουδέποτε υπήρξε». Μάλιστα, ο κ. Αρβανιτόπουλος απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που δεν παύσει η αναπαραγωγή των «ψευδών και συκοφαντικών καταγγελιών».

Ωστόσο, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή και επικαλούνται συγκεκριμένα ειδοποιητήρια της εταιρείας courier, τα οποία και επισυνάπτουν. Στην ερώτηση, η ανακοίνωση του υπουργείου χαρακτηρίζεται «καταφανώς ψευδής» και κατηγορείται ο κ. Αρβανιτόπουλος ότι καταχράται την εξουσία που του ανέθεσε η Πολιτεία. «Δεν είναι απλώς θέμα ηθικής τάξης, αλλά ζήτημα στήριξης στοιχειωδών κανόνων ώστε το κράτος και η διοίκηση να μην είναι ιδιοκτησία κανενός», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή